torsjö live vers2

Säg upp alla Bergkvara-avtal

Säg upp alla Bergkvara-avtal

Efter att avtalet blev påskrivet så har besvärande uppgifter delgetts allmänheten via bland annat Sydsvenskan där verkstadsmekaniker vittnar om systematiskt fusk med säkerheten på just Bergkvarabuss skolbussar. Vänsterpartiet i Eslöv påtalade efter detta att Bergkvarabuss måste redogöra för hur det ligger till. Efter den tragiska olyckan i helgen med en buss tillhörande Bergkvarabuss där 3 ungdomar miste livet har det framkommit ytterligare besvärande uppgifter om hur det fuskas med både förarnas körtider och bussarnas skick. Dessutom har fackförbundet kommunal valt att stämma Bergkvarabuss efter att de under en längre tid haft företaget under luppen för bristande arbetsmiljö. Med bakgrund av detta anser Vänsterpartiet i Eslöv respektive Hässleholm att Eslövs och Hässleholms kommuner omedelbart bör säga upp det ingånga avtalet med Bergkvarabuss för att så snabbt som möjligt hitta ett annat alternativ innan skolverksamheten drar igång efter sommaren.

Magnus Åkeborn, Vänsterpartiet Hässleholm

Alexandar Skaklevski, Vänsterpartiet Eslöv

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se