torsjö live vers2

Medborgar-journalister berättade

Medborgar-journalister berättade

Lotta Persson, Lars Nord och Jonathan Önell berättade om studiecirkeln i medborgarjournalistik.
Lotta Persson, Lars Nord och Jonathan Önell berättade om studiecirkeln i medborgarjournalistik.

Några av Frilagts medborgarjournalister berättade om sina erfarenheter vid lördagens seminarium i T4-matsalens konferensrum. Bland de medverkande fanns även Frilagts insändarredaktör Gert Jacobsson och ansvariga utgivare Berit Önell.

Gert Jacobsson, tidigare bland annat nyhetschef på Norra Skåne, berättade varför han engagerat sig i Frilagt och gav tips om hur man skriver en bra insändare.
Gert Jacobsson, tidigare bland annat nyhetschef på Norra Skåne, berättade varför han engagerat sig i Frilagt och gav tips om hur man skriver en bra insändare.

Frilagt arbetar vidare med sin unika kombination av professionell granskande journalistik och medborgarengagemang.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Satsningen på medborgarjournalistik inleddes med ett seminarium i kulturhuset i november med flera föreläsare som lockade över 50 personer. Därefter hölls några öppna redaktionsmöten med föreläsningar och planering av journalistiska projekt.

Vårens studiecirkel i medborgarjournalistik har haft sju deltagare som fått lära sig grunderna i journalistik, pressetiska regler, källkritik med mera. De praktiska övningarna har lett till flera artiklar i Frilagt.

De cirka 20 personer som kom till lördagens samling med rubriken ”Hjälp Frilagt granska” fick veta mer om detta. Vid diskussioner i mindre grupper listades bland annat förslag på ämnen för Frilagt att granska och hur tidningen kan nå ut till fler.

Till hösten startar en ny studiecirkel i medborgarjournalistik, denna gång med ännu mer praktisk inriktning, varvad med korta föreläsningar. Både nya deltagare och de som gått vårens cirkel är välkomna att anmäla sig.

Seminariet arrangerades, liksom studiecirkeln, av Frilagt i samarbete med Gruppen för oberoende press och Studiefrämjandet.

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se