torsjö live vers2

Frilagts granskning i riksmedia

Frilagts granskning i riksmedia

Frilagts granskning om den extrema islamismen i Hässleholm är idag publicerad i Kvällsposten och Expressen. En kortad och omarbetad version av de ursprungliga artiklarna har tagits fram i samarbete mellan Frilagt och Expressens reporter Federico Moreno.

En viktig granskning har fått ökad spridning och Frilagt ännu ett erkännande för sin seriösa journalistik, den här gången till stor del tack vare medborgarjournalisten Jonathan Önells specialistkunskap om islam.

Frilagts granskning av den radikala islamismen upptar större delen av Kvällspostens förstasida idag. Foto: Urban Önell
Frilagts granskning av den radikala islamismen upptar större delen av Kvällspostens förstasida idag. Foto: Urban Önell

Reportaget med rubriken ”Hatretoriken i moskén – som kommunen inte känner till” omfattar tre sidor i papperstidningarna. Det publicerades på morgonen också i Kvällspostens och Expressens nätupplagor, under rubriken ”Moskéns ledning sprider extremism och shia-hat”.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Artikeln berättar om imamen som försökte mörda en shiamuslimsk man på öppen gata i Hässleholm, syriern som kom till Sverige och Vittsjö för att kämpa som soldat för IS och deras koppling till Ljusets moské i Hässleholm, vars ledning sprider extremism och hat mot shiamuslimer. Andra viktiga inslag är shiamuslimerna som flytt Hässleholm och handfallenheten hos ansvariga på kommunen.

Dessvärre tycks kommunens säkerhetschef och samordnare mot våldsbejakande extremism inte ha en aning om vad som pågår. Med tanke på den senaste tidens många terrordåd med islamistiska förtecken, troligen även i natt i London, är det ytterst oroväckande om den våldsbejakande extremismen ostört kan frodas i svenska småstäder som Hässleholm.

Berit Önell

Läs Kvällspostens reportage här

Läs Frilagts tidigare artiklar här

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se