torsjö live vers2

Sjukskrivningar påverkar Europaforum

Sjukskrivningar påverkar Europaforum

Lorenz Pucher tror att de många aktuella nyhetshändelserna i Europa bidragit till ett ökat intresse för Europaforum.
Lorenz Pucher är sjukskriven. Tillförordnad chef för årets Europaforum är därför Maria Lindblad.

Maria Lindblad är tillförordnad chef för årets Europaforum efter att Lorenz Pucher, som byggt upp arrangemangets sedan starten, blivit sjukskriven.

Kommunens tillväxtavdelning, där Europaforum ingår, har också drabbats av fler sjukdomar. Totalt tre personer, på två och en halv tjänst, är sjukskrivna.

Kommunen informerar om att Lorenz Pucher är sjukskriven på Europaforums hemsida, men både tillväxtchef Mikael Kipowski och personalchef Marie Söderqvist hänvisar först till sekretess och vill inte säga något alls om saken, inte ens hur många som är sjukskrivna. När Frilagt vill ha ett överklagningsbart beslut ändrar de sig.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Tillväxtchef Mikael Kipowski berättar att två av de sjuka har varit borta en längre tid.

Tillväxtavdelningen har 17,54 årsarbetare, fördelat på 19 anställda. Under perioden januari-april i år var hela 10,9 procent av personalen sjukskriven, jämfört med 4,6 procent på hela personalkontoret som har 133 anställda.

Jämfört med samma period förra året har sjukskrivningarna på tillväxtavdelningen ökat från 9,3 procent, även det en hög siffra, medan de minskat från 5,2 procent på hela kommunledningskontoret.

– Vår prognos är att vi ska nå de verksamhetsmål som satts upp för de verksamheter som påverkas. Givetvis blir det tillfälligt en påverkan på verksamheten innan de som kommer in som vikarier ersätter dem som är sjukskrivna, förklarar Mikael Kipowski.

Han konstaterar att Lorenz Pucher har betytt mycket för Europaforum i Hässleholm.

– Han är en fantastiskt duktig person med ett stort nätverk, men Mia Lindblad kommer att leda Europaforum i år och det kommer också att bli väldigt bra, säger Kipowski.

Han vill inte kommentera enskilda sjukskrivningar, men säger att det inte finns några pågående arbetsmiljöproblem. Alla sjukskrivna är ersatta med vikarier.

Idag, torsdag, kommer hela programmet för årets Europaforum att presenteras. Läs mer: http://www.eu-forum.se/

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se