torsjö live vers2

Vem samarbetar med vem egentligen?

Vem samarbetar med vem egentligen?

Intressant att läsa intervjun med Robin Gustavsson där han uttrycker sig som att Pär Palmgren den stackaren skulle blivit ensam från alliansen med två oppositionsråd från de rödgröna och ingen att prata med om de rödgrönas förslag skulle blivit verklighet. Utan nu blev du Robin vald till 1:e vice ordförande med stöd av SD och FV, hur var det nu Patrik Jönsson uttryckte sig, våra vänner?

Om nu Ulf Erlandsson inte hade avgått, hade då Pär Palmgren haft någon från de egna leden att prata med, hur tänkte du där Robin Gustavsson?

Hur var det med Ulf? Räknade ni inte honom också som ett oppositionsråd?

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Eller ska vi tolka det som att ni faktiskt har ett samarbete med SD?

Men det är ju klart, Pär och Robin lanserade tillsammans med SD ett förslag på att ha någon form av treblockssystem i Hässleholms kommun (inte en samlingsregering). Där skulle restalliansen givetvis inneha ordförandeposten i kommunstyrelsen eftersom deras budget till sist fick någon form av majoritet. Inte efter partiernas storlek skulle man välja kommunalråd utan först efter att man gjort upp med SD om budgeten, sen skulle man lansera denna briljanta idéen, PINSAMT!

Vem försöker ni lura?

Inte konstigt att det inte gick att få till någon uppgörelse med Lena Wallentheim och Mats Sturesson när det enda ni ville var att göra SD rumsrena så de skulle få komma in i gemenskapen och när ni kände att det inte skulle leda i den riktningen som ni ville så var det väl ni Pär och Robin som drog er ur de samtalen, inte tvärtom som du Robin vill göra sken av?

Man har ju hört hur Pär Palmgren internt slagit sig för bröstet ”För viss ingenjörskonst i samarbetet/övertalning/hot etc.” under kommunfullmäktigesammanträdet den 27 februari i år då valen av ny ordförande och 1:e vice ordförande gjordes och Hässleholm hamnade på löpsedlarna runt om i Sverige. Detta som var startskottet för efterkommande kaos i kommunen. Frågan är om du känner dig lika stolt fortfarande Pär Palmgren som du visade upp internt efter mötet?

Kanske det är dags efter valet 2018 att lämna allt vad blockpolitik heter och sätta Hässleholms kommuns intressen i första rummet. Bilda en majoritetsregering för Hässleholm utan sluga baktankar, annars får vi samma röra efter valet 2018 också. Alltså inte fokus på Hässleholm utan återigen bara fokus på maktkampen mellan blocken och vilka partier som samarbetar eller ”inte” samarbetar. Det kommer bara att öka på politikerföraktet bland Hässleholms kommuns invånare.

 Roger Persson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se