torsjö live

Palmgren har avbokat Ronneby Brunn

Palmgren har avbokat Ronneby Brunn

Kommunstyrelsens ordförande Pär Palmgren (M) har nu avbokat budgetöverläggningarna på Ronneby Brunn med övernattning och middag i september eftersom de rödgröna partierna inte ville stanna mer än en av de planerade två dagarna.

Kommunstyrelsens ordförande Pär Palmgren (M). Foto: Berit Önell
Kommunstyrelsens ordförande Pär Palmgren (M).
Kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S) tackade nej till paviljongvännernas inbjudan, men förklarar att hon inte kunde den aktuella tiden.
Kommunalrådet Lena Wallentheim (S). Foto: Berit Önell

Som Frilagt berättade igår var Pär Palmgrens och den borgerliga alliansens avsikt att förbättra samarbetsklimatet genom att bjuda in till gemensam budgetkonferens med möjlighet till social samvaro vid kvällens middag.

De rödgröna partierna tackade för inbjudan, men ville bara delta i första dagens gemensamma information. Den andra dagen skulle partierna arbeta med budgeten var för sig. Detta vill de rödgröna göra på hemmaplan.

– Det gör att hela vår budgetberedning kan vara med i det fortsatta budgetarbetet. Det medför också att kommunen minskar sina utgifter för övernattning och den gemensamma kvällsmiddagen, skrev de i sitt svar till Pär Palmgren.

Kommunalrådet Lena Wallentheim (S) förklarade att de rödgröna vill hålla ihop sin grupp, inklusive de tidigare ordförandena som inte längre sitter i presidierna. Hon påpekade att den budget som nu ska läggas är en valbudget och därför mindre relevant att samarbeta om. Hon är inte heller så säker på att en middag skulle förbättra klimatet mellan partierna.

Pär Palmgren är besviken, men har inte helt gett upp om en partiöverskridande budgetinformation.

– Förmodligen har vi en gemensam genomgång på hemmaplan istället, meddelar han Frilagt via sms.

Berit Önell

Läs tidigare artikel i ämnet:
2017-07-03 Rödgröna tackar nej till budgetsamtal med övernattning

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se