logga-ligg-tjock

Rättegång om gängslagsmål i Hembygdsparken

Rättegång om gängslagsmål i Hembygdsparken

Två unga män, 16 och 18 år gamla, ställs på tisdag inför rätta för misshandel i samband med gängslagsmålet med ett 20-tal inblandade i Hembygdsparken i Hässleholm i höstas. Fyra målsägande är identifierade i åtalet.

Vittnets bilder visar hur gängen ger sig iväg från Hembygdsparken innan polisen kommer dit. Mannen i orange tröja blev sparkad och trampad i ansiktet när han låg ner på asfalten.

Dramatiken i Hembygdsparken inträffade tidigt på eftermiddagen den 27 oktober, vid 14-tiden, samtidigt som folk rastade sina hundar och barn lekte strax intill.

För vittnena var det tydligt att det var två grupper som drabbade samman. Det är också vad polisutredningen kommer fram till. Motsättningarna mellan dem hade pågått en tid med bland annat bråk på Bjärnums skola och på stationen i Vittsjö.

16-åringen misstänks ha sprayat motståndarna i ögonen så att de fick sveda och svårt att se. Sedan ska 18-åringen och hans medhjälpare ha slagit dem med livremmar och med knytnävarna. Ett av offren ska ha blivit slaget och sparkat i ansiktet och på kroppen när han låg på marken.

– Det var väldigt brutalt. Jag trodde att de skulle ha ihjäl honom, berättade ett vittne för Frilagt.

Händelsen beskrivs som att ungdomarna dök upp från ingenstans, slogs och sedan snabbt försvann igen.

Vittnen gjorde polisanmälan, men polisen kunde under eftermidagen och kvällen varken hitta målsägande eller gärningsmän.

Tack vare att ett av offren gick till polisen dagen efter slagsmålet och visste vilka några av de inblandade var kunde polisen så småningom identifiera de misstänkta.

Båda de åtalade nekar till brott.

16-åringen är åtalad för ytterligare sju brott: tre fall av misshandel, två fall av ringa narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri.

Det gäller två fall av misshandel på Bjärnums skola, där han ska ha slagit offren i ansiktet och vid det ena tillfället dragit ner målsäganden på marken där han fortsatte att slå.

På stationen i Vittsjö sparkade han, enligt åtalet, ner offret och knivskar honom sedan i handen och slog honom i ansiktet.

Berit Önell

Läs tidigare artiklel i ämnet:

2016-10-30 Stort gängslagsmål i Hembygdsparken

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se