torsjö live

I huvudet på en arbetslös

I huvudet på en arbetslös

Jag undrar hur länge jag ska vara i en förvaringsbox och känna mig som en parasit som inte passar in i samhället. Jag undrar hur länge statens pengar ska räcka till alla bidrag? Ska alla människor jobba på bidrag? Bidrag som utnyttjas till max av företag och den stackars arbetslöse har inte en chans till ett fast jobb. Jag upplever praktikplatser, nystartsjobb mm som en dold arbetslöshet. Parasit, ja jag duger bara när det finns bidrag med i bilden. Hur tänker politikerna? Ska våra arbetare avlönas av staten och företagen ta ut alla vinster? När blir Sverige då helt bankrutt?

Jag drömmer om ett heltidsjobb på dagtid eftersom jag inte är någon nattuggla, i närheten av Kristianstad, Hässleholm eller småorterna runt omkring. Jag har monterat, packat mm och är inte rädd för att lära mig nya saker. Det är både utmanande och lärorikt. Jag har använt 3000 kr i månaden till bensin,för att personligen söka jobb på företag, men detta har tyvärr hittills varit resultatlöst, för jag har inte haft tillgång till bidrag. Tänk om det finns företag som nu kunde höra av sig. Wow!

Enligt arbetsförmedlingen får inte företagen bedriva sin verksamhet på bidrag, utan de ser ju gärna att det leder till fast jobb. Men detta blir helt snedvridet, då en anställd med bidrag blir ersatt av en annan person med nytt bidrag. Alltså inget fast jobb till någon. Vissa utbildningar som man kan få av arbetsförmedlingen kan var mycket bra, men leder sällan till jobb, allra högst till en praktikplats.

Arbetsförmedlingen? Nja, hur många jobb lyckas de förmedla? Arbetslösa måste redovisa de jobb som de har sökt och följer de inte förmedlingens lagar och paragrafer får de ingen ersättning. Pressen gör att folk mår dåligt. Vem kollar upp så att företagen gör rätt?

Många företag vill ha ett cv. Jag undrar till vilken nytta, då de ändå landar i papperskorgen eftersom ansökningarna blir för många. Söker jag jobb som nyutexaminerad är ofta frågan om hur mycket erfarenhet jag har. Den ekvationen får jag inte att gå ihop.

Tack för ordet

Ivy Kristensen

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se