Gruppen-3a-328x120

Frilagt på Tyringedagarna och långlördagen

Frilagt på Tyringedagarna och långlördagen

Medan barnen väntade på att Tyringedagarnas karuseller skulle snurra igång under fredagseftermiddagen, samlades en mer mogen publik i Åparken. På scenen stod familjen Wrambjer med mamma Elisabeth i spetsen. Partyfabrikens Kjell Arne Svensson, mera känd som Säle, skämtade friskt med henne i sitt välkomnande.- Den här damen är en av de främsta anledningarna till att jag är den jag är. Jag tänkte – kan hon så kan jag… Dessutom är vi lika bra på att tjata båda två…Elisabeth fortsatte i samma muntra ton. -Nu ska vi sjunga och vara glada!

Tyringedagarna pågår för fullt. Det innebär folkfest i dagarna tre, med avslutning på lördagskvällen.

Vid lördagsförmiddagens marknad i Åparken medverkar Frilagt och Gruppen för oberoende press med information om tidningen, höstens studiecirkel i medborgarjournalistik med mera.

Även vid långlördagen på Stortorget i Hässleholm finns Frilagt och Gruppen för oberoende press med.

Det blir studiecirkel i medborgarjournalistik även i höst, i regi av Frilagt, Gruppen för oberoende press och Studiefrämjandet.

På lördagsmorgonen inleds programmet i Tyringe redan klockan nio med MC- och nostalgibilfrukost åtföljt av cruising med kluriga frågor.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Klockan 10 börjar marknaden med minimässa, loppis, tipsrunda med mera. Samma tid inleds långlördagen med föreningar som presenterar sig på Stortorget i Hässleholm. Frilagt och Gruppen för oberoende press är på plats på Stortorget från klockan 11.

Vi tar gärna emot nyhetstips både i Tyringe och Hässleholm, svarar på frågor och berättar om granskande journalistik och vikten av fri och oberoende media.

Om du är intresserad av att lära mer om detta och kanske hjälpa till praktiskt med att avslöja missförhållanden i samhället är du välkommen på studiecirkel i medborgarjournalistik i höst, i Markanhuset i samarbete med Studiefrämjandet. Startdatum är den 19 september. Anmäl intresse till berit@frilagt.se

Berit Önell
Urban Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se