Gruppen-3a-328x120

Perrong 23:s sommarfest inledd med kvällssol i parken

Perrong 23:s sommarfest inledd med kvällssol i parken

Välkommen till Sommarfesten! Roger Tullgren i egensydd steampunk outfit. Till och med glasögonen var egentillverkade. Roger är en av de flitiga som hjälpt till att fixa sommarfesten.

Första dagen på Perrong 23:s sommarfest är inledd och musiken har flödat ut i Stadsparken. För 40 år sedan startade traditionen. Idag spelade Spöket i köket, Floating Sofa Quartet, Peter Thisell och Skenet. I morgon väntar Tornet, Ödemarken Cheops Cave, Loda Narxo, Wicked Wendy och Balla kläder. Alla är välkomna och inträdet är fritt.

Populära Spöket i köket var i toppform.

Max Carlsson från Perrong 23 känner sig belåten och andas ut medan Spöket i köket soundcheckar vid 16-tiden.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Vi var lite oroliga att vi inte skulle hinna, men det känns som det kommer att lösa sig nu, pustar han ut.

Och det har det verkligen gjort. En nöjd publik njuter i eftermiddags- och kvällssolen som till slut tittat fram och värmer.

Mycket ideellt arbete döljer sig bakom den sköna och avslappnade stämningen och nu får alla lön för det flitiga jobbet.

– Vi startade klockan nio i morse och har byggt en scen av pallar som vi fått sponsrade, rest inlånade tält, fixat mat och det är en massa sponsring som vi är väldigt tacksamma över, säger Max.

Kocken Ilya har det lite stressigt, men ler brett. En soppa och en vegansk gryta är eftermiddagens och kvällens matalternativ. Men det är fritt fram att ta med sig egen mat och dryck.

Helena Nordlander och Louise Quistgaard picnicade i parken. Men mest hade de kommit för att se Skenet och Spöket i köket.

Det har kompisarna Helena Nordlander och Louise Quistgaard gjort. Men mest har de kommit för att se Skenet och Spöket i köket.

– De är väldigt bra, säger Louise och ler medan de två vännerna dukar upp sin picnic.

Ett klädbytartält där den som vill kan komma och byta ett plagg mot ett annat – eller köpa ett – står redo båda dagarna för den som vill kombinera musiken med den aktiviteten. 15 kronor per styck är det facila priset vid köp.

BIblioteket är också på plats och det går till och med att fixa sig ett lånekort för den som inte redan har ett. Och att få med sig en bok hem. Om man nu inte bestämmer sig för att det är egendesignade pins man vill göra i bibliotekstältet.

En grafittikonstnär, William, med en hel palett i sina sprayburkar stod under de vackra trädens kronor. Idag skapar han en rymdinfluerat konstverk.

Allt medan solen sänker sig och mer sval luft smyger in håller alla ändå värmen och stämningen är god.

Lena och Staffan Jonsson, Kristofer Krydda Sundström, Robin Cochrane i Skenet är sist ut på scenen och spelar psykedelisk folkrockmusik med associationer till 70-tals rock.

Sist ut på fredagen var Skenet: Robin Cochrane, Staffan Jonsson, Lena Jonsson och Kristofer Krydda Sundström.

En härlig folkmusikdag är till ända men imorgon väntar en ny. Lite mer rockig verkar den kunna bli.

Varför inte ta en tur till Stadsparken och avgöra själv? Klockan 16 på lördagen startar festens andra dag.

Text och foto: Lotta Persson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se