torsjö live

Politiska lögner

Politiska lögner

Än en gång har en politiker farit fram med lögnaktiga uttalanden i SVT. Denna gång är det C-ledaren som uttalar sig i lördagens Rapport. Hon påstår att det är poliser och sjuksköterskor som undslipper den skatt som den S-ledda regeringen beslutat dra tillbaka. Medellönerna för polisen är klart under 30 000 och sjuksköterskorna tjänar något över. Endast några få procent av dessa gruppers chefer tjänar över den brytpunkt som skulle gälla för en obetydlig skattehöjning. Det är förståeligt att man vill vilseföra väljarna, då förslaget inte går i linje med den omvända Robin Hood-politik som gällde under Alliansens åtta år.

C-ledaren är inte ensam om att vilseföra väljarna om denna skattehöjning Tidigare har M-riksdagsmannen Kristersson varit ute och larmat i syfte att skrämma ”vanliga” löntagare om höjningen. Endast för att fiska röster gör man dessa osanna uttalande. Att dessutom C inte vill vara med om att införa en flygskatt gör inte saken bättre, så miljöparti man säger sig vara. Flygskatten har nu modifierats och borde kunna accepteras av alla partier. Att hota med misstroendeförklaring hör närmast till sandlådementalitet. Varför skulle flyget få fribrev när det gäller skatter, undrar:

Lars Nord
Fritänkare och outsider

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se