torsjö live vers2

Så löser vi den politiska krisen i Hässleholm

Så löser vi den politiska krisen i Hässleholm

Hässleholm har råkat rejält i vanrykte och sticker ut som Sveriges mest skandalomsusade och misskötta kommun. Våra politiker och tjänstemän lever i lycklig symbios. Även förvaltningen kryllar av furstligt avlönade icke-jobb med imponerande titlar utan arbetsinnehåll. Hur får t ex en gymnasiestrateg tiden att gå, när strategin väl är upplagd?

Här krävs en snabb och radikal lösning:

Gör rent hus med horderna av arvodeskäbblande politiker och överbetalda tjänstemän med fantasititlar! Byt ut hela rasket mot en importerad båtlast KINESER!  För en enda kommunalrådslön skulle vi kunna anställa tjogtals flitiga och produktiva kineser. De har ofta hög utbildning, är plikttrogna och vana att utan knot efterkomma småtyranners diktat.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Liksom Hässleholmspolitikern har de en avspänd hållning till demokratiska begrepp som offentlighetsprincip och diarieföring och känner sig trygga när de får ersätta skriftliga dokument med magkänsla.

Tvivelaktiga utmärkelser som att tilldelas Rullgardiner och hamna på Gula listor samt extremt kineseri vid vantolkning och förkastande av folkomröstningar, är förstås vardagsmat för en kines. Också Kina har delegerat politiken till byggherrar, vars bulldozers gått härjande fram över tusenårig kultur i form av pittoreska stadsdelar med parker. Vackra, historiska men förment uttjänta byggnader, paviljonger, pagoder och tempel, har demolerats och bytts ut mot själlösa höghus i glas och betong.

Dock har kineserna under senare decennier, i motsats till våra politiker och tjänstemän, besinnat sig och fått upp ögonen för sina oersättliga kulturvärden och låter numera inte enbart penningen styra.

Men framför allt skulle en kinesisk regim ge en välbehövlig, ideologisk injektion i Hässleholms politiska liv:

Den kommunistiska politiken i Kina utgör ju ett sällsamt hopkok på socialism, kapitalism och nationalism och skulle tillgodose de flesta politiska smakinriktningar. Trist torrfoder baserat på lagar och förordningar skulle kunna dukas av bordet och behändigt ersättas av rätter med välgörande magkänsla:

Moderaterna och Sverigedemokraterna skulle få en härlig anrättning av råkapitalism och fosterlandskärlek med lätt fascistisk kryddning, sossarna ytterligare en släng av urvattnad socialism, Vänstern en portion avslagen maoism.

Liberalerna, Centern, Miljöpartisterna och Kristdemokraterna, som inte fan själv kan skilja på, ges tillfälle att själva röra ihop en fadd pyttipanna av överblivna ideologiska rester.

Men uppstår det inte språkförbistring översåtar och undersåtar emellan med kineser vid styret? Nej, då, det är rätt likgiltigt om skendemokrati kläs i svensk eller kinesisk språkdräkt. Och de kan ju alltid ta till MAKTSPRÅK, ett internationellt tungomål som talas av ett fåtal men förstås av alla.

Per L Christensen
Författare

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se