torsjö live vers2

Tyringedagar med marknad och underhållning

Tyringedagar med marknad och underhållning

Noa Vesterlund är en hejare på pil och fick famnen full av vinster med sig hem. – Jag kastar rätt mycket pil hemma så jag visste att jag var bra på det, skrattar Noa, som verkligen hade gått in för och lyckats pricka ballongerna. Johan Larsson la sina pengar på karusellerna istället och kände sig lite yr, men glad. Foto: Lotta Persson

Trots duggregnet bjöd Tyringedagarna på trivsam marknad i Åparken och underhållning i Partyfabrikens tält på lördagen. Tivolit lockade också. Dock var det glest mellan föreningar och företag vid marknadsborden där Frilagt och Gruppen för oberoende press medverkade.

Frilagt var på plats i Åparken för att marknadsföra tidningen och höstens studiecirkel i medborgarjournalistik, från vänster Berit Önell och Lotta Persson.

Många meter av borden stod tomma, men utbudet i Åparken var ändå varierat. Bland annat presenterade föreningen Brobyggarna sin integrationsverksamhet, Bert Wilnerzon Thörn visade och sålde fototavlor med naturmotiv från Tyringe och Norrland, biblioteket var på plats med sin lilla vagn med tak och lånade ut böcker, tidningar och elcykel, friidrottarna i Sk 69 informerade om Tyringejogget den 9 september och OK Tyringe lärde ut orienteringens grunder på en minibana med kontroller på gräsmattan.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

I Partyfabrikens tält steg stämningen snabbt när Glädjebandet och Solkören från omsorgen i Hässleholm inledde. Barnunderhållningen med Rockis och Poppis var också uppskattad.Talangjaktsfinal,dansuppvisning och humorshow stod sedan på programmet innan årets Tyringedagar avslutades med partykväll med DJ Timo Diablo.

– Det är gemenskapen som är det viktiga för oss, särskilt i Tyringe som är vår hemmaplan. Men vi har haft lite otur med vädret, säger Säle Svensson på Partyfabriken som varit på 18 festivaler i sommar, ingen utan regn.

Berit Önell

Två frivilliga ur publiken; Linda Schönefeld och Åse Sigurdsson, hjälpte en stund Rockis och Poppis att roa publiken i Åparkstältet på lördagseftermiddagen. Mycket hålligång och ett väldigt energirikt uppträde bjöd de på.
Tyringe Biblioteks välkända bibliotekarie Birgitta Eriksson hade hjälp av kollegan Karin Sjöberg från biblioteket i Hässleholm. De hade med sig valda delar av biblioteket till utlån och också den elcykel som det går att låna på biblioteket. Det är energirådgivare i samarbete med biblioteket som står bakom det lite ovanliga låneobjektet.
Tyringe Orienteringsklubb hade ordnat till en lite inhägnad bana för den intresserade att få träna sig att springa snabbt och samtidigt använda orienteringsstämplarna korrekt.
Glädjebandet och Solkören från omsorgen i Hässleholm livade upp publiken.
Naima Alasaff i glatt samtal med Camilla Edqvist som jobbar på integrationsprojektet Brobyggarna.
En snabb stående fika innan allt jobbet startar för Partyfabrikens Hanna Sandin(t h); serverande artist och Elina Douglasdotter (t v) – serverande artist även hon – och dessutom värdinna och koordinator, fyller Hanna i – och båda brister ut i ett skratt. Hanna har jobbat på Partyfabriken sedan februari förra året. -Det är fantastiskt roligt, ett varierande jobb, säger hon med entusiasm i rösten.
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se