torsjö live vers2

Polisen har lagt ner utredning om brand vid Tyringe Livs

Polisen har lagt ner utredning om brand vid Tyringe Livs

Polisen lade ner utredningen om branden vid Tyringe Livs redan i fredags, dagen efter att den inträffade och samma dag som polisen tog upp anmälan.

– Det fanns inget att spårsäkra enligt patrullen som var på platsen, säger Henrik Johansson, jourhavande förundersökningsledare i Ljungby som fattade beslutet.

Han betonar dock att ärendet kan tas upp igen om nya uppgifter, exempelvis från vittnen, kommer in till polisen.

Tyringe Livs ägare Amer Muhysen upptäckte av en tillfällighet att det brann i träkonstruktionen kring trappan på husets baksida. Han såg en ca 20 cm hög låga, men kunde släcka innan elden hann ta sig.

Det var butiksägaren Amer Muhysen själv som upptäckte den mindre branden i en träkonstruktion, liknande en lastkaj, vid en trappa på baksidan av huset när han kom hem vid 19-tiden i torsdags kväll. Han släckte elden med vatten och ringde fastighetsägaren som kontaktade polisen. Räddningstjänsten larmades inte.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Polisen rubricerar ärendet som ”skadegörelse ringa genom brand”. Ingen brottsplatsundersökning har gjorts eftersom patrullen bedömde att det inte fanns några spår. Eftersom räddningstjänsten inte varit på plats finns inte heller någon rapport därifrån.

Henrik Johansson har inga uppgifter om att en liknande händelse nyligen inträffat i Tyringe. Inte heller då gjorde polisen någon teknisk underökning av brandplatsen. Räddningstjänsten gjorde dock en bedömning.

– Det står inget skrivet om det och jag har inte heller som samordnare fått den informationen, så vår underrättelseverksamhet har nog inte sett något samband, säger Henrik Johansson.

Han förklarar att även om det hade funnits misstankar om ett samband hade det varit svårt att komma vidare utan ytterligare uppgifter.

– Men vi är kanske mer observanta om vi vet att det kan vara flera händelser av samma slag, säger han.

Polisen tar gärna emot tips på telefon 114 14.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se