Gruppen-3a-328x120

Frilagt med på aktiv höstmarknad i ”nya” centrum

Frilagt med på aktiv höstmarknad i ”nya” centrum

Det efter ombyggnaden av Första Avenyen något utvidgade Stortorget blir imorgon platsen för höstmarknad med bland annat en lokal matmarknad. Foto: Lotta Persson

Långlördagen imorgon blir en höstmarknad med många olika aktiviteter i det nu delvis ombyggda centrum. Frilagt är på plats på Stortorget eller i dess närhet från klockan 11.

Den originella bänken med plats för många är på plats på torget. Linus Tano, till vänster, och Mattias Elfving jobbar på JG respektive TA Mark och har varit med och byggt den.

Första Avenyen är nu färdigbyggd med nya träd på plats. Staketen kring dem ska tas bort när annat skydd är klart. Torget ser ut att ha blivit lite större med den nya gågatan intill. En ny och originell bänk med lysande gula partier blev klar lagom till helgen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

På Stortorget och Första Avenyen blir det imorgon en liten lokal matmarknad, tivoli med mera klockan 10-16. Föreningar presenterar sig på Frykholmsgatan och på Nytorget startar traditionellt veteranbilsrally klockan 10. I många skyltfönster visas också konst. Det är den riksomfattande Konstens vecka som tjuvstartar i Hässleholm och pågår hela nästa vecka med syftet att sprida samtidskonst till en bredare publik.

– Det här är bara ett axplock av vad som händer. Vi har mycket på programmet, så ta ett varv på stan och kolla vad som finns, uppmanar cityledaren Johan Jönsson som gärna vill utveckla långlördagarna ytterligare.

Han hoppas också att det ska bli mer aktiviteter på torget när ombyggnaden blir klar.

– Med den nya bänken på plats kan det bli lättare att ha program på den sidan av torget, säger han.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se