torsjö live

Fritt att Hålla låda på kulturhuset

Fritt att Hålla låda på kulturhuset

På lördag är det dags för Hålla låda på stadsbiblioteket i Hässleholm igen. Klockan 11-20 pågår biblioteksfestivalen och kulturhuset fylls med aktiviteter. Alla är välkomna att delta och allt är kostnadsfritt. Plats för kreativitet, film, musik och skapande utlovas.

Hålla låda pågår i kulturhuset klockan 11-20 på lördag.

Hålla låda arrangeras för tredje året i Hässleholms Kulturhus. Ett samarrangemang mellan Hässleholms Kulturhus, Markanhuset, Studiefrämjandet och Parkbiograferna.

Målsättningen från arrangörerna är att nå alla åldrar och också den som inte ännu klarar att tala svenska. Att skapa möjlighet för nya möten och att upptäcka biblioteket som mötesplats är också ett syfte.

-Tidigare års arrangemang har varit välbesökta och mycket uppskattade berättar Linda Hagberg, biblioteksassistent.

-Vi försöker nå också den grupp som inte är här i vanliga fall; de ska få känna att man får komma och bara vara – det är inte tvång på att låna böcker, säger hon.

På årets program finns bland annat:
11-15 Workshop i Skaparbibblan med Emma Pålsson från Markan.
11-12 Filmvisning i Sagorummet för de minsta. Efteråt blir det pyssel.
13-15 Bro bro breja – vaggvisor från olika delar av världen och visor på flera språk i en trolsk musiksaga för alla oavsett ursprung eller ålder.
14 Prova på olika brädspel med André och Kristoffer från Markan.
15.30-20 Livemusik med Josefine, Erik Johansson, Venus Mind, Gårdagen, Taste Good, Balla Kläder och Cameron Jai.

Har du spelat Timeline? Om inte, lär André och Kristoffer dig säkert det.

Emma Pålsson, som leder skaparaktiviteter under dagen, har också en egen utställning på Biblioteket.

Punkrock, indiepop och vispop är några av de musikstilar som årets livemusikvärdar; Dennis Dine och Patrik Nilsson, bjuder besökarna på. Men det kan nog också rymmas influenser från äldre klassiker, som Debussy, i musikutbudet. Liveartisterna är en blandning av både nya och lite mer rutinerade. Två av dem har meriter från Idolmedverkan med sig i bagaget.

Unga Musik i Syd i samarbete med Mötesplats Ljungdala, asylboendet Trobeck och biblioteken i Vittsjö och Hässleholm är de som bjuder på vaggvisor från hela världen.

Blandat med popcorn, pärlor, lego och kritor verkar Kulturhuset vara laddat för en kreativ fest. Alla är välkomna att bidra till dagen och att, alldeles gratis, Hålla låda lördagen den 14 oktober.

Lotta Persson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se