torsjö live vers2

Uddlös partiledardebatt

Uddlös partiledardebatt

INSÄNDARE. Partiledardebatten i Agenda har ägt rum. Tredje statsmakten företräddes av två ”programledare” som gjorde ett tandlöst intryck. Hela den välregisserade föreställningen med förutsägbara ämnen gav många av oss tittare en fadd smak i munnen.
Själv kontaktade undertecknad Agenda innan partiledardebatten ägde rum och skrev bland annat: ”Garantipensionen för ensamstående pensionär är 7 962:- kronor per månad före skatt! Många, särskilt kvinnor, uppbär denna ”pension”. Var femte pensionär i Sverige lever idag under EU:s fattigdomsgräns”.
Partiledarna med sitt orerande om solidaritet, jämlikhet, broderskap och annat högtravande prat har på söndag ett utmärkt tillfälle redogöra för sina egna arvoden och ersättningar utgående av skattemedel. Arvodet från riksdagen tycks inte alltid räcka till. Andra ersättningar utgående av exempelvis partistödet tycks förekomma.
Skattebetalarna har självklart ett intresse av att veta hur deras gemensamma ansträngningar, nämligen skattemedel, i olika sammanhang används. Del av undertecknads synpunkter ovan fick också bland andra SVT:s VD Hanna Stjärne.
Undertecknad licensbetalare och många med mig vill naturligtvis att också dom obekväma frågorna tas upp och debatteras! Att ta upp frågor på vilka vi alla redan vet svaren leder ingenvart.
Något svar eller någon form av respons från det i många avseende hermetiskt tillslutna Sveriges Television har undertecknad gräsrot naturligtvis inte fått.
Till sist makthavare och potentater av alla slag låter vi Henry David Thoreau komma till tals:
– Jag föddes inte för att betvingas. Jag andas på mitt eget sätt. Låt oss se vem som är starkast.

Ronny Larsson i Kvistalånga

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se