Gruppen-3a-328x120

Kenny Hansson ställer inte upp som Pär Palmgrens efterträdare

Kenny Hansson ställer inte upp som Pär Palmgrens efterträdare

Kenny Hansson är inte längre kandidat till att ta över efter Moderaternas gruppledare Pär Palmgren när han går i pension. Kenny Hansson meddelar i ett pressmeddelande att han istället ställer sig bakom Lars Johnsson som förslag till ny gruppledare.

Kenny Hansson ställer sig nu bakom Lars Johnsson som Moderaternas näste gruppledare i Hässleholm och är alltså själv inte längre kandidat.

Det är mer än ett år sedan Kenny Hansson, då 20, offentliggjorde att han stod till förfogande när det skulle bli dags att välja ny gruppledare.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Beslutet att backa kommer efter dialog med partiets föreningar i Hässleholms kommun.

– I det politiska landskapet som vi har i kommunen idag så behöver partiet sluta upp bakom en ledare, partiet behöver en enad grupp som arbetar mot ett gemensamt mål, skriver Kenny Hansson i pressmeddelandet.

Han förklarar där också att han kommer att fortsätta arbeta aktivt inom partiet och kommunen, som bland annat byggnadsnämndens orddförande och kretsordförande för Moderaterna i Hässleholms kommun.

Lars Johnsson, 53, har en lång politisk erfarenhet i kommunen och är idag bland annat ordförande i Hibab och i valberedningen samt ersättare i kommunstyrelsen.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se