Gruppen-3a-328x120

Klart att Lars Johnsson blir ny moderatledare

Klart att Lars Johnsson blir ny moderatledare

Lars Johnsson tar över som gruppledare för Moderaterna i Hässleholm efter Pär Palmgren. Det beslöt partiets fullmäktigegrupp enhälligt på onsdagskvällen. Men något datum för skiftet på ledarposten är inte satt ännu, Pär Palmgren har inte gett besked om när han vill sluta.

Lars Johnsson (M) blir ny gruppledare för Moderaterna i Hässleholm. Foto: Urban Önell

Det stod klart för närmare två veckor sedan att det bara fanns en kandidat till uppdraget som moderatledare i Hässleholm efter Pär Palmgren. Kenny Hansson, 21, meddelade då att han inte längre ställde upp. Nu valdes han istället till vice gruppledare, även det ett enhälligt beslut.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Moderaterna kommer att föreslå Lars Johnsson som ordförande i kommunstyrelsen, men det valet beslutas av kommunfullmäktige.

– Inget är klart förrän det är klart i kommunfullmäktige, säger Lars Johnsson som dock tycker att det känns bra att valet är klart internt.

Han vet alltså ännu inte när han ska tillträda, men gissar att det blir efter nyår.

Hans uppdrag blir att leda en slags expeditionsministär fram till valet.

– Det är precis vad det handlar om, att lotsa kommunen fram till valet. Förhoppningsvis kan vi sedan få någon form av majoritet. Så här kan vi inte ha det, med en majoritet i styrelser och nämnder och oftast en annan i kommunfullmäktige. Men jag är realist och förstår att det inte finns någon möjlighet att göra något före valet, säger han.

Han anser att det oklara politiska läget får flera negativa effekter, bland annat är det svårt att få beslut i många frågor, kommunens personal vet inte vad som gäller och kostnaderna ökar.

Hur en framtida majoritet ska se ut vill han inte spekulera i.

– Jag utesluter ingenting. Sedan finns det partier som står närmare oss än andra. Efter valet får vi lägga pusslet utifrån valresultatet och de pusselbitar vi får då, säger han.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se