torsjö live vers2

Tryggheten som försvann

Tryggheten som försvann

INSÄNDARE. De uppmärksammade bilsprängningarna i Hässleholm har fått uppmärksamhet i både lokal och nationell media. Spekulationer pågår om att det skulle vara försök att skrämma vittnen i ett pågående rättsfall till tystnad. Oavsett bakgrund är det naturligtvis helt oacceptabelt och vi får hoppas på ett snart uppklarande av brotten.
Tyvärr är händelser som dessa redan vardagsmat i större städer och trenden sprider sig nedåt till mindre samhällen. Det är nog mest tur att Hässleholm hittills varit relativt förskonat. Gängbråk, narkotikabrott, rån etc förekommer mer eller mindre regelbundet och trenden är stadig dessvärre.
Polisen och övriga rättsväsendet är underbemannat, hårt ansträngt och i behov av en omorganisation för att bättre möta dagens kriminalitet. Vi ser idag etniska motsättningar som inte funnits i Sverige förr. Unga män från samma land sluter sig samman i grupperingar och begår brott samt bekämpar andra gäng. Schengenavtalet har underlättat för ligor att föra ut stöldgods ur landet och dessutom göra så relativt riskfritt.
Orsaken till dagens situation är naturligtvis politisk. Man har under många år underlåtit att rusta upp rättsväsendet för att möta de demografiska förändringarna. En hög asylinvandring i kombination med obefintlig assimilering har gjort sitt till och tillsammans bidragit till att skapa en farlig situation. Både dagens Regering och den förra är i högsta grad ansvarig för misslyckandet. Om inte en politisk förändring blir verklighet 2018 kommer det bara bli än värre.

Sven Lundh, Hanna Nilsson (SD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se