torsjö live vers2

Årets Hässleholmare – merparten är folkets förslag

Årets Hässleholmare – merparten är folkets förslag

I morgon, fredag, kommer Årets Hässleholmare att utses vid galakvällen på kulturhuset.

Liksom tidigare år har intresset från allmänheten varit stort, vilket innebär att invånarna i Hässleholm har nominerat 23 kandidater till utmärkelsen. Resterande namn utgörs av några tidigare nominerade samt ett antal helt nya kandidater, framtagna av juryn. Totalt gör 39 kandidater upp om titeln Årets Hässleholmare.

Av förra årets kandidater återkommer Ballingslöv AB, Anders S Nilsson, Jörgen Johansson, Peps Persson, Neneh Cherry, Krister Dahl, Jacob Karlsson, Anna Wemlerth, Rikstornerspelen, Hovdala slott, Mats Williamsson. Dessa namn har i år lagts till av juryn.

De som allmänheten valt att nominera inför årets galakväll är Madlén Sjögaardh, Erik Ståhl, Bengt Sonesson, Claes-Göran Wilke, Waxiu Shehu, Pingstkyrkans Secondhand, Bjarne Öhrling, Viktor Johansson, Rune Andersson, Agneta Olsson Enochsson, Håcan Nilsson, Nils-Åke Runesson och the Hittills, Gunilla Edvinsson, Cecilia Olbers Humlalyckan, Ingela Hansson, Lars Gunnar Edvard Collin, Adam Ekholm, Jan-Eric Boo, Berit Önell, Paviljonggänget Evert Storm, Lars J Eriksson, Sven Jinert, HIF Klinten.

Helt nya namn, framtagna av juryn är Tomasin Barnekow, Pär-Ola Andersson Sjunkaröd, Anna Axelsson Tykarpsgrottan, Hässleholms MK, Glada Getens Gårdsmejeri.

Syftet med att komplettera allmänhetens nomineringar med ytterligare namn är att man, enligt projektledare Bjarne Öhrling, vill ha ett så brett urval som möjligt.

Gert Jacobsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se