torsjö live

Nu öppnar årets första julmarknader

Nu öppnar årets första julmarknader

Nu är det dags för julstämning på Hässleholmsgården igen. Skånejul pågår i fyra dagar. Foto: Berit Önell

Nu är det dags för julmarknader på flera håll i Hässleholmsområdet. Imorgon, torsdag, inviger Hushållningssällskapet sin traditionella Skånejul på Hässleholmsgården. Lördag och söndag är det julmarknad i Loppishallen i Hörja. Café Hembygdsparken i Hässleholm har julmarknad både denna helg och nästa.

Den 38:e upplagan av Skånejul invigs högtidligt imorgon klockan 12 med tal av kommunalrådet Robin Gustavsson (KD). Klockan 13 släpps besökarna in. Under fyra dagar, till och med söndag, är marknaden öppen med drygt 100 hantverkare och småskaliga matproducenter.

I Hörja har Loppishallen julmarknad för första gången, något som ägaren Christer Jönsson hoppas ska bli en tradition.

-Vi vill skapa julstämning i byn, säger han.

Mojje är en av de medverkande artisterna vid julskyltningen och invigningen av Hässleholms nya centrum nästa söndag.

Här medverkar tio utställare, de flesta hantverkare från närområdet, med dörrkransar, julkärvar, godis, hembakat, väskor, smycken, tavlor med mera. Loppishallen ordnar fiskedamm och hemliga julpaket till barnen, julfika med mera. Öppettiderna är klockan 11-16 båda dagarna.

I Hembygdsparken har Café Hembygdsparken öppet klockan 11-16 med lokala försäljare och konstutställning med Arne Forsells akvareller. Nästa helg är även Hembygdsmuséet öppet med utställningen Sörby prästgård.

Nästa söndag, den 3 december, inbjuder Hesslecity till traditionell julskyltning och invigning av det nya torget Amelies plats framför stationshuset. Mojje, en av barnens favoritartister, medverkar, liksom Stadsmusikkåren och Viktor Johansson med vänner med flera. Arrangemanget börjar klockan 12.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se