torsjö live vers2

En gripen för mordbrand i parkeringsgaraget

En gripen för mordbrand i parkeringsgaraget

En 26-årig man har gripits för mordbranden i parkeringsgaraget på Norra Station i Hässleholm. Han omhändertogs på lördagseftermiddagen av polisen enligt lagen om berusade personer efter att ha viftat med en leksakspistol och skrämt barn på Resecentrum. Mannen greps sedan som skäligen misstänkt för mordbrand.

Det brann våldsamt i parkeringsgaraget på Norra Station på fredagskvällen. Flera brandkårer hjälper till med släckningsarbetet och trafiken dirigeras om. Foto: Jonathan Önell

Branden startade vid 17.30-tiden på fredagskvällen. Enligt räddningstjänsten hade fem bilar satts i brand och dessa blev helt utbrända medan övriga tolv bilar som fanns i garaget fick kraftiga rökskador. Stora delar av betongtaket rasade ner. Röken spred sig också genom ventilationssystemet i hela byggnaden som består av två huskroppar där det huvudsakligen finns kontorslokaler. I kontorsdelarna har rökätare nu satts in.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Polis larmades till Resecentrum vid 15-tiden på lördagen då mannen, som var maskerad och alltså bar en leksakspistol, uppträdde inför flera barn på ett sätt som de uppfattade som hotfullt. Han misstänktes därför inledningsvis för olaga hot.

Mannen är känd av polisen. Han är dömd tidigare för andra brott.

– Vi har fått in vissa iakttagelser och kollat upp vissa saker under dagen som gör att vi har så mycket att han i våra ögon är misstänkt för mordbranden. Sedan får vi se om åklagaren anser att det räcker för anhållande. Förhör pågår just nu, säger Henrik Johansson, jourhavande förundersökningsledare, till Frilagt vid 23.30-tiden på lördagskvällen.

Kommunen äger det underjordiska parkeringsgaraget på Norra Stationsgatan, men Kunskapsporten äger resten av byggnaden. Garaget är nu avspärrat i väntan på polisens tekniska undersökning som troligen kommer att ske på måndag.

Anledningen till att undersökningen inte görs i helgen är dels värmen och röken som ligger kvar och dels personalbrist.

– Men inga spår försvinner, säger Henrik Johansson.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se