torsjö live vers2

En till anhållen för mordbranden – starkare misstankar

En till anhållen för mordbranden – starkare misstankar

Två personer är nu anhållna för mordbanden i parkeringsgaraget. Foto: Urban Önell

Ytterligare en person är anhållen för mordbranden i parkeringsgaraget på Norra Station i Hässleholm i fredags kväll. Mannen, som är i 30-årsåldern, hämtades till förhör på söndagskvällen och anhölls sedan på den högre misstankegraden, sannolika skäl. Misstankarna mot den tidigare anhållne 26-åringen har nu stärkts och även han är nu på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

Polisens tekniker kunde av säkerhetsskäl inte undersöka garaget som planerat på måndagen. Bilägarna får därmed också vänta på besked om skadorna på sina fordon och om de kan hämta ut dem.

Först idag kan polisens tekniker undersöka det brandskadade garaget. Under helgen var det fortfarande varmt och en hel del rök där. Foto: Urban Önell

Polisens jourhavande förundersökningsledare Martin Larsson berättar att olika utredningsåtgärder ledde fram till de nya misstankarna. Några vittnesuppgifter från allmänheten har däremot inte kommit in sedan i fredags kväll och polisen hoppas fortfarande att fler ska höra av sig.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Den nu anhållne mannen hämtades på sin hemadress på en ort utanför Hässleholm. Han anhölls klockan 21.30.

Liksom 26-åringen är han känd av polisen på grund av tidigare brott, dock inte något liknande mordbranden.

Förhör pågår under dagen och senast inom fyra dygn, det vill säga på torsdag, måste åklagaren ta ställning till en eventuell häktningsframställan.

Martin Larsson kan inte berätta vad det var som ledde misstankarna mot den senast anhållne mannen, inte heller vad som gjort att misstankarna stärkts även mot 26-åringen.

– Utredningen bygger på mer och mer. Det är åklagaren som beslutat att höja misstankegraden, säger han.

Polisens planerade tekniska undersökning av parkeringsgaraget ställdes på måndagen in av säkerhetsskäl.  Förhoppningen är nu att återkomma på tisdagen för att försöka hitta orsaken till branden och spår efter gärningsmän.

– Detta beror på att arbetsmiljön i garaget i nuläget inte är säker för polisens personal. Teknikerna kommer att samverka med byggnadsingenjör under morgondagen för att säkerställa platsen. Till följd av dröjsmålet har polisen ännu inte kunnat fastställa vilka bilar som är påverkade av branden, och har således inte kunnat underrätta aktuella målsägare. Det är beklagligt att tredje part drabbas av olägenheten och vi hoppas kunna ge besked fortast möjligast, skriver polisen på sin hemsida.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se