torsjö live vers2

Mats Sturesson (C ) lämnar sina politiska uppdrag

Mats Sturesson (C ) lämnar sina politiska uppdrag

Mats Sturesson C). Foto: Berit Önell

Tidigare kommunalrådet och Centerpartiets gruppledare Mats Sturesson lämnar alla sina politiska uppdrag – nästan. Partiet har bett honom att inte lämna sin plats i kommunstyrelsen för att inte rubba det parlamentariska läget. Han kommer dock inte att närvara på några möten utan ersättas av Lena Svensson som också tar över hans övriga uppdrag. Det skriver partiets kretsordförande Anders Edwall i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet väljer företagaren Mats Sturesson att lämna sina uppdrag på grund av tidsbrist eftersom det för fritidspolitiker, och inte minst för egna företagare, är svårt att kombinera arbete och politik.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Engagemanget för politiken hämmar ofta det egna företaget, skriver Anders Edwall.

Han beklagar att Sturesson lämnar politiken.

– Det är med stort vemod som vi tyvärr måste meddela att Centerpartiets gruppledare Mats Sturesson väljer att lämna sina politiska uppdrag, skriver han.

Lena Svensson är redan ersättare för Sturesson och tar över uppdragen tills vidare.

– Lena Svensson har haft många framträdande uppdrag för Centerpartiet och är väl insatt i de dagliga frågor som är aktuella i kommunpolitiken, skriver Anders Edwall.

Mats Sturesson och Centerpartiet ingick under förra mandatperioden i den borgerliga alliansen. Under slutet av mandatperioden var han ordförande i byggnadsnämnden. Efter valet 2014 var han kommunalråd i den rödgröna kommunledningen tills den 1 mars i år då de rödgröna lämnade alla ordförandeposter efter att den borgerliga alliansen tillsammans med SD och FV röstat ner den rödgröna budgeten.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se