logga-ligg-tjock

HA-ledare åtalad för utpressningsförsök

HA-ledare åtalad för utpressningsförsök

Den man i 40-årsåldern som pekas ut som president för Hells Angels i Hässleholm åtalades på onsdagen för försök till grov utpressning. Enligt förundersökningen har han försökt tvinga till sig 100 000 kronor som ersättning för en gammal otrohetsaffär.

Målsäganden hade under en tid en relation med den misstänktes dåvarande partner, något som inte uppdagades förrän flera år senare. Då ville den bedragne mannen ha upprättelse i form av ekonomisk ersättning för sitt lidande. Målsäganden tog ett lån och betalade 50 000 kronor.

Enligt polisen är den misstänkte idag president i Hells Angels i Hässleholm.

I slutet på november kontaktade han åter sin tidigare vän med krav på ersättning för det som hänt. Anledningen var att han hade fått reda på mer detaljer kring otroheten. Enligt åtalet ville han nu ha 100 000 kronor, annars skulle han själv eller med hjälp av andra bränna ner målsägandens hus och bryta ryggen på honom så att han blev invalidiserad. Om de träffades skulle han döda honom. Han upplyste också om sin roll i gängmiljön.

Målsäganden blev mycket rädd, både för sin egen och sin familjs skull. Han gick till polisen som kunde ta hjälp av telefonavlyssning och brottsprovokation i samband med att männen möttes i Gallerian i Hässleholm. Mötet övervakades av polisens spanare och på väg därifrån greps den misstänkte som häktades den 1 december.

Husrannsakan har gjorts både i Hells Angels lokal i Vankiva och hemma hos den misstänkte.

Han åtalas även för två fall av ringa narkotikabrott och ett fall av ringa dopningsbrott.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se