torsjö live vers2

Medlemskap i Hässleholms Filmstudio ger sju filmkvällar

Medlemskap i Hässleholms Filmstudio ger sju filmkvällar

Hässleholms Filmstudio visar utvalda kvalitetsfilmer för medlemmarna. Foto: Lotta Persson

Filmintresserad? Då kanske Hässleholms Filmstudios vårutbud är något att titta närmare på.

Parkbiografen i kulturhuset i Hässleholm klockan 18 på måndagar, sju gånger i vår. Foto: Lotta Persson

Medlemmar har under vårsäsongen möjlighet att se sju filmer till kostnaden av 150 kronor. Måndagen den 8 januari mellan 18-19 är det förköp i Parkbiografens foajé på Kulturhusets övre plan. I mån av tillgång går det även bra att köpa medlemskort i samband med filmvisning.

Det är som vanligt ett rikt utbud av nyare kvalitetsfilmer som filmklubben har valt ut. Sju måndagar klockan 18.00 och Parkbiografens stora salong är den minsta gemensamma nämnaren. 

Första filmen visas den 15 januari och den sista den 30 april.

Ingegerd Nohrstedt, ordförande i Hässleholms filmstudio, glädjs åt filmklubbens popularitet men efterlyser fler styrelsemedlemmar och välkomnar fler att bli aktiva i klubben.

Paradoxen är att medlemsantalet är stort men Facebook-sidan hinns inte med och det behövs fler som deltar aktivt i arbetet i klubben.

– Det är inte konstigt alls. Så är det i föreningslivet numera. Många vill gärna vara medlemmar, men vill inte vara med och jobba för föreningen, säger ordföranden, och beskriver att det samtidigt varit en explosionsartad ökning på medlemssidan.

Filmklubben har därför de senaste åren haft ett angenämt problem i att försöka lösa trycket från dem som inte kunnat komma med, liksom hur den ska kunna åstadkomma en rättvis fördelning av de medlemskap klubben har möjlighet att sälja. Idag tillåts en person förköpa mer än en biljett.

– Vi har börjat fundera på hur många biljetter det ska gå att få förköpa. Alla kan ju inte dyka upp vid förköpet och det ska finnas möjligheter till köp också vid första filmen, tycker Ingegerd Nohrstedt.

Intresset för medlemskap verkar vara en trend som håller i sig. Biljetterna har de senaste åren snabbt sålt slut.

Klubben bytte 2015 upp sig till att visa filmerna i Parkbiografens största biolokal. En satsning som visat sig vara klok. 

Att inte alla medlemmar kommer till alla föreställningar öppnade upp för välmenande medlemstankar att det kanske skulle gå att erbjuda fler personer att få fylla lediga säten. Men Ingegerd Nohrstedt förklarar att klubbens villkor för att få visa film är just medlemskap och enstaka biljetter får klubben helt enkelt inte lov att sälja.

Biolokalens kapacitet avgör därmed medlemsantalet. Klubben har testat att sälja ett antal ”extra” medlemskap. Dessa berättigade till entré de gånger de ordinarie medlemmarna inte fyllde upp lokalen. 

Hur man slutgiltigt i år gör med förköp och medlemsantal är det ännu inte helt klart beslutat om. Däremot är det klart att det är tillåtet för en medlem att låna ut sin säsongsbiljett och låta en vän gå istället.

Tidigare erfarenheter sänder med andra ord signalen att den som verkligen vill säkra ett säsongsmedlemskort gör klokt i att komma tidigt.

Vårens filmer:

15 januari – Galna av lycka

5 februari – The Salesman

19 februari – Vilse i Paris

5 mars – Julieta

19 april – Min arabiska vår

9 mars – Frantz

30 april – I am not your negro.

Lite fylligare presentationer av filmutbudet hittar den intresserade i Hässleholm Kulturhus program.

Lotta Persson

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se