torsjö live vers2

Nej till barnäktenskap

Nej till barnäktenskap

INSÄNDARE. Det är med stor sorg och besvikelse vi ser att Hässleholms kommun inte tar tragedin med barnäktenskap på allvar. Problemet är inte svenskt utan har kommit med invandrare från mellanöstern och Afghanistan som domineras av kulturer där det anses normalt. Sverigedemokraterna anser dock att svenska lagar och värderingar är att prioritera framför eftergifter och undfallenhet och efterlyser kartläggning och skärpta regler för att komma tillrätta med problemet.

Det finns bara ett känt fall i kommunen där en minderårig flicka placerats hos sin myndige make i Migrationsverkets boende, men mörkertalet är stort och det finns ju stor anledning att anta att flera fall finns. Detta inte minst med tanke på det stora antal invandrare som vår kommun tagit emot under de sista åren. Låt oss hoppas att övriga partier nu inser faran och ansluter till vår linje.

Allt fler människor kommer till insikt om de samhällsproblem som Sveriges stora invandring medfört. Barnäktenskap är något som alla berörda parter borde ta på allvar som ett symptom på att parallellsamhällen håller på att växa fram där svenska lagar och värderingar inte gäller. Svenska Regeringar har alltid sett sig som en ”humanitär stormakt” vilket ironiskt nog lett till att landet blivit mindre humant och tillåtit enklaver där unkna värderingar frodas. Barnäktenskap är bara ett exempel på det kvinnoförtryck och stenåldersmentalitet som nu växer fram. Ansvaret att stoppa det ligger på skolan, sjukvården, feminismen och rättsväsendet. Och i grund och botten har naturligtvis vi alla ett ansvar för hur vi vill att Sverige ska utvecklas.

Hanna Nilsson, Camilla Nordström, Johanna Hörgerud, Petra Johansson, Susanne Lottsfeldt

Sverigedemokraterna i Hässleholm

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se