torsjö live vers2

”Häxit” Hässleholm

”Häxit” Hässleholm

INSÄNDARE. Inför valet i höst kan det konstateras att en del nya namn kommer att sitta i kommunens topp. Detta oavsett hur det går i valet. Efter de senaste årens skandaler, som även blivit hett stoff på riksplanet, avgår Mats Sturesson (C) och ägnar sin tid åt sitt företag. Pär Palmgren (M) lämnar inte bara politiken, utan  även Hässleholm. Måhända ett klokt val. Tidigare har Lars-Göran Wiberg (C), också han involverad i oegentligheterna, lämnat för Regionen. Nyligen nominerad av partiet som toppnamn på Centerpartiets regionlista nordost. Väl kvalificerad från ”meriterna” i kommunen får man förmoda? Så kan det gå när man missköter sig!

Ett toppnamn återstår när det gäller att ha gjort bort sig, nämligen Lena Wallentheim. Någon avisering om sin fortsatta karriär inom politiken i Hässleholms kommun har inte delgivits väljarna. Om det är en brist på självkritik att lämna plats åt någon annan mindre befläckad partikamrat, eller att nomineringen kommer att säga något annat, återstår att se. Men har man kommit nära köttgrytorna är det nog svårt att avstå förmånerna. Det verbala ”pisket” går väl att leva med. Hon måste anses som ett sänke för partiet inför valet i höst. Inte minst har hon god hjälp av sin man att dras ner i det politiska moraset. Hans attacker mot seriöst granskande journalister närmar sig näthatsproportioner. I vissa fall har det redan gått över gränsen för anständighet.
Lars Nord
Fritänkare och outsider
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se