torsjö live

Inbjudan till Anders Wallentheim

Inbjudan till Anders Wallentheim

INSÄNDARE. När jag tar del av Anders Wallentheims kommentar på sin FB-sida av min insändare i Frilagt, drar jag slutsatsen att han läser nättidningen. I annat fall hade han inte kunnat kommentera den. Han räknade kallt med att den även skulle komma in i NSk, vilket den ännu inte gjort (en förkortad version kommer i bästa fall). Självklart är det hans fulla rätt, men frågan inställer sig om han bara snyltar utan att betala för den goda journalistik som Berit åstadkommer.

Det jag kan kritisera AW för är att det bara går att ”Gilla” och ”Dela” hans kommentarer. Något kommentarsfällt finns inte för en kommentar eller genmäle. Det ju både klokt och utstuderat, då undviker han ju icke önskvärda kommentarer.
Men längre ner kan man ta del av ett inlägg från Anders Nilsson, en f.d. kollega på NSk som redogör för Berits oförvitlighet som journalist. Här framgår att hon skött sina uppgifter utan att en enda gång ha blivit anmäld till PO (Pressens Opinionsnämnd). Jag frågar mig om AW har läst vad AN skrivit, med tanke på att AW återkommande kritiserar Berit för både det ena och andra och då ofta i förtäckt form.
Jag vill citera vad AN skriver i detta inlägg och som är ytterst tänkvärt för varje politiker:
”Det bästa sättet för politiker att försvara yttrandefriheten, fri granskning och journalistiken är således att inse två saker:
1. Som politiker äger du alltid frågorna. Du ska alltså inte överhuvudtaget lägga dig i vem som ställer frågorna eller varför de ställs. Du ska givetvis aldrig försöka kontrollera eller styra medieföretag eller privatpersoner som ställer frågor till dig eller begär allmänna handlingar.
2. Som politiker äger du aldrig svaren. Och i de fall där svaren inte räcker till för att lugna ner frågorna är det ofta svaren det är fel på.”
Jag ifrågasätter om AW verkligen har läst och förstått AN:s inlägg? Om inte, rekommenderar jag honom att på nytt ta del av AN:s kloka ord. Eftersom vi nu vet att AW läser vad som publiceras på Frilagt, bjuder jag in honom i ”matchen” på denna sida. Här kan vi framföra vad god och objektiv journalistik ska innehålla, samt även vad kloka politiska beslut kan bestå i.
Lars Nord
Fritänkare och outsider

 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se