torsjö live vers2

Nya centrum rena ”järnblödningen”

Nya centrum rena ”järnblödningen”

C-ringen måste ju leda till centrum där stationen ligger. Eller?

INSÄNDARE. Hässleholms signum är idag järnvägsknut, liksom det var den gången staden bildades 1914. Efter att två regementen lagts ned så har ortens identitet knutits ännu starkare till järnvägen.

Med anledning av att jag skulle skjutsa en person till Resecentrum/stationen råkade jag ut för följande: Körde Andra Avenyn i riktning mot järnvägen och uppmärksammade skylten som upplyste om att jag var på rätt väg, för jag åkte på C-ringen, vilket enligt allt sunt förnuft måste leda till stationen.

Framme vid nästa korsning tänkte jag svänga åt höger på Järnvägsgatan, riktning stationen.

Döm om min förvåning då detta, enligt skyltinfo, var förbjudet!

Tar C-ringen slut här? Eller är det meningen att man ska svänga vänster?
Magasinsgatan avstängd. Ingen C-ring här heller…

Nåväl, då fick jag ta till vänster (nya C-ringen kanske) och göra en riktig rundtur för att komma till Magasinsgatan på norra sidan av järnvägen. Magasinsgatan visar sig dock vara avstängd, från två håll!!

Skam den som ger sig! Ny rundpall för att kunna komma  till huvudingången till stationen där jag skulle släppa av  min passagerare som skulle åka vidare med tåget.

Färden gick vidare på Drottninggatan och Viaduktgatan innan vi äntligen var inne på Järnvägsgatan. Tursamt nog var det tillåtet att köra mot stationshuset när vi kom från detta håll.

Pust, pust…. För tågets avgångstid närmade sig oroväckande snabbt.  Väl framme vid huvudingången till stationen kan vi med förskräckelse konstatera att där råder det stoppförbud!!

Efter att ha kört runt halva stan hamnar vi till slut rätt. Bara för att upptäcka att här är det förbjudet att stanna!

Vad göra? Här var goda råd dyra!!

Jag saktade ned bilen så mycket som möjligt så att min passagerare kunde hoppa av i farten. Bagaget passade jag  på att sparka ut genom den öppna dörren!

Lyckligtvis så hann min passagerare med sitt tåg, men jag kan inte låta bli att undra över om det ändå inte är någon bakom ett skrivbord som drabbats av en smärre ”järnblödning”

Glenn Eriksson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se