torsjö live vers2

Hon mötte en varg utanför gården i Hörja

Hon mötte en varg utanför gården i Hörja

Gunilla Nilsson fick ett oväntat möte när hon kom hem till gården utanför Hörja på lördagen. Hon skulle precis svänga in med bilen på gårdsplanen när hon upptäckte – vargen.

– Den kom ut på vägen framför mig från betet intill vår tomt, ville gå mot mig, men tvekade lite, vände och sprang åt andra hållet, berättar hon för Frilagt.

Hon lyckades följa efter vargen en bit och filma den.

Vargen stannade upp lite, vände sedan och travade iväg åt andra hållet.

Länsstyrelsen har redan fått filmen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Vi ringde polisen för att fråga hur vi skulle göra. De tog uppgifterna och sedan ringde jourhavande på länsstyrelsen upp. Han kunde se på filmen att det inte var någon tvekan om att det var en varg, berättar Gunilla Nilsson.

Däremot gick det inte att se om vargen var en hona eller hane eller om det var samma individ som varit synlig på andra ställen i nordskåne den senaste tiden, bland annat i Hästveda och Glimåkra.

Gunilla Nilsson hade aldrig sett en varg i det vilda förut och var imponerad av dess storlek.

– Den var väldigt hög. Den såg ganska smal ut, men den hade inte skabb eller liknande, det såg jag på pälsen, säger hon.

Hon fick inte uppfattningen att vargen var stressad.

– Vi har en häst i hagen där. Först såg det ut som om vargen ville in där, men något stoppade den så den vände. När jag körde efter travade den bara på och vek till slut in på en annan gårdsplan och vidare ner mot Skåneleden, förklarar hon.

Hon vet inte hur nära hennes hem vargen varit. Hundarna skällde, men hönsen som gick ute på andra sidan verkade helt lugna.

– Det var mäktigt att se en varg, men alldeles för nära husen, säger Gunilla.

Hon är ofta ute och går ensam i skogen med de fyra hundarna.

– Lite nervöst är det. Vi har sålt våra kreatur nu, men jag vet att det är flera här i närheten som har kalvar. Annars går väl en varg inte på en stor ko eller häst, säger hon.

Berit Önell

Se Gunilla Nllssons film här:

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se