torsjö live

Sparkrav hotar Summer camp Men ordförande vill rädda lägret

Sparkrav hotar Summer camp Men ordförande vill rädda lägret

Det populära sommarlägret Summer camp där barn får prova på olika idrotter kan ställas in när fritidsnämnden måste spara. Det finns inte med i tjänstemannaförslaget till internbudget för 2018.

Men fritidsnämndens ordförande Agneta Olsson Enochsson (L) vill diskutera andra besparingar för att rädda lägret.

– Jag ger mig inte i den dialogen, säger hon.

På onsdag ska internbudgeten upp i fritidsnämndens arbetsutskott. Underlaget lämnas inte ut till Frilagt med motiveringen att det är arbetsmaterial. Agneta Olsson Enochsson bekräftar dock att förslaget är att lägerkostnaden på 260 000 – 400 000 kronor dras in. Avsikten är att uppfylla en del i det av kommunfullmäktige beslutade sparkravet på en miljon kronor.

– Det har i praktiken kostat drygt 300 000 kronor att arrangera lägret, säger Agneta Olsson Enochsson.

Hon vill nu se över andra möjligheter att spara pengar.

– Vi måste tillgodose medborgarna och framförallt barnen. Jag brinner för det här och hoppas att det ska gå att lösa, säger hon.

Summer camp är ett dagläger som har arrangerats av föreningar med stöd av kommunen sedan 2010. Dessförinnan fanns ett liknande arrangemang som kallades fritidsläger.

Barn i årskurs två-sju har inbjudits till Summercamp första veckan på sommarlovet. Aktiviteterna har varit spridda på olika orter i kommunen. Uppåt 400 barn har deltagit.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se