Gruppen-3a-328x120

Centerpartiets fullmäktigelista klar

Centerpartiets fullmäktigelista klar

Centerpartiet har fastställt sin valsedel till kommunfullmäktigevalet i Hässleholm. Stämman följde till största delen nomineringskommitténs förslag med Lena Svensson som toppkandidat och Johan Hammarqvist på andraplatsen.

Centerpartiets fem toppkandidater inför valet till kommunfullmäktige i september är från vänster Anders Edwall, Johan Hammraqvist, Lena Svensson, Åsa Kull och Arne Persson.

Som Frilagt tidigare berättat är Johan Hammarqvist, 42, det nya namnet på Centerpartiets lista. Han har inte tidigare varit aktiv i kommunpolitiken i Hässleholm, men har gedigen politisk erfarenhet, bland annat från riksdagen där han var Maud Olofssons pressekreterare. Han arbetar idag som kommunikationschef på Eolus Vind.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Lena Svensson, 59 år, från Tyringe har nyligen efterträtt Mats Sturesson som gruppledare för partiet och har lång erfarenhet av kommunpolitik i Hässleholm. Hon har tidigare bland annat varit ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Hon arbetar som äldrepedagog i Östra Göinge kommun.

På tredje plats på listan återfinns 37-årige Anders Edwall från Hässleholm, ordförande i Centerpartiets kommunkrets i Hässleholm. Han är också ledamot i barn- och utbildningsnämnden och dess arbetsutskott. Han arbetar som fastighetschef i Osby kommun.

Listan har totalt 25 namn. De första 20 är:
1. Lena Svensson, Tyringe
2. Johan Hammarqvist, Finja
3. Anders Edwall, Hässleholm
4. Åsa Kull, Hässleholm
5. Arne Persson, Hässleholm
6. Ann-Kristin Johnsson, Hässleholm
7. Lars-Ivar Ericson, Tyringe
8. Emil Nilsson, Röke
9. Gustaf Karlström, Hässleholm
10. Sven-Erik Andersson, Sösdala
11. Lars Olsson, Hässleholm
12. Elisabeth Ekwurtzel, Grantinge
13. Agne Nilsson, Hästveda
14. Eva Persson, Vinslöv
15. Karl-Axel Axelsson, Tjörnarp
16. Bodil Bramer, Tyringe
17. Gustav Persson, Farstorp
18. Anna Pålsson, Hässleholm
19. Lars Johansson, Norra Sandby
20. Barbro Fredholm, Öraholma

Centerpartiet i Hässleholm har också valt ny styrelse. Två nya ledamöter valdes in: Anna Pålsson och Gisela Beckman. Anders Edwall omvaldes som ordförande. Övriga ledamöter är: Lars-Göran Wiberg, Emil Nilsson, Ann-Christin Johnsson, Åsa Kull, Lars Olsson och Gustaf Karlström.

Berit Önell

Läs tidigare artikel i ämnet:

2018-01-26 Han vill förbättra det politiska klimatet

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se