torsjö live vers2

Järnvägsgatans kaos hade kunnat undvikas

Järnvägsgatans kaos hade kunnat undvikas

INSÄNDARE. Redan vid kommunstyrelsens sammanträde den 14 december 2016 (!) frågade jag kommunstyrelsens dåvarande ordförande Lena Wallentheim (S) om inte kommunfullmäktige skulle ta del av det slutliga ombyggnadsförslaget av centrum och trafiken på Järnvägsgatan.

Svaret blev det häpnadsväckande att ”det var bara ett ärende för tekniska nämnden”.

För att jag själv skulle få information om ombyggnaden fick jag gå på HessleCitys informationskväll. Det är sorgligt att inte ens de som sitter i kommunstyrelsen får information om ett så viktigt beslut. Det är ju inget litet projekt. Budgeten är på 28,5 miljoner kronor. Det var bra information på HessleCitys informationskväll, men man kan naturligtvis inte ändra några beslut där.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Om ombyggnadsförslaget hade kommit på kommunfullmäktiges bord hade det blivit diskussion om de olika detaljerna i förslaget. Jag är övertygad om att enkelriktningen av Järnvägsgatan, förbudet att stanna utanför stationens huvudingång och biltrafiken på busshållplatsen är sådana saker som hade rättats till vid kommunfullmäktiges handläggning. Även en lösning för taxi hade enkelt kunnat ordnas.

Anledningen till att Lena Wallentheim inte ville att ärendet skulle beslutas i kommunfullmäktige var att hon skulle ta politiska poäng inför valet nu i höst. Nu blir ombyggnaden i stället ett sänke för Lena Wallentheim och socialdemokraterna.

Det spelades också in en film som beskrev hur bra det skulle bli. Den kan man se på Youtube. Länken är www.youtube.com sök sedan på Stadsutveckling Hässleholm 2016-2017.

Titta på den filmen. Att Lena Wallentheim helhjärtat står bakom förslaget råder det inte någon tvekan om. Det är en otrolig skönmålning av förslaget.

Nu när ombyggnaden till största delen är färdig kommer det naturligtvis att kosta ännu mer att rätta till felen. Man skall till och med ta in ytterligare en konsult för att skaffa mer kunskap.

Det rätta hade naturligtvis varit om man hade haft konsulthjälp och diskussion innan beslutet.

På denna insändarsida kritiseras i princip dagligen politiker för tokiga beslut. Det kan därför vara bra att veta att beträffande centrumombyggnaden kunde misstagen undvikits om Lena Wallentheim och socialdemokraterna bara hade varit öppna för diskussion men sådana saker är socialdemokraterna inte intresserade av.

Douglas Roth (M)
Kommunfullmäktiges ordförande

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se