Gruppen-3a-328x120

Kommunalråd vill ha två Systembolag

Kommunalråd vill ha två Systembolag

Kommunalråden vädjar till Systembolaget att behålla en filial i Gallerian efter flytten till större lokaler vid Kvantum. Foto: Lotta Persson

Hässleholms kommunalråd vädjar till Systembolaget om att behålla en mindre ”citybutik” i Gallerian i centrala Hässleholm efter den planerade flytten till Kvantums lokaler på Borggårdsgatan.

– På så sätt skulle ni tillgodose närheten för kunder i centrum av staden. Samtidigt hade en sådan butik bidragit till ett brett affärsutbud och en attraktiv galleria, vilket vi skulle se som positivt, skriver Lars Johnsson (M), Robin Gustavsson (KD) och Lena Wallentheim (S) i ett svar på Systembolagets brev med information om flytten.

Systembolagets flyttbeslut väckte reaktioner i Hässleholm när det blev känt för några veckor sedan. Bland annat har cityledaren Johan Jönsson beklagat beslutet och uttryckt farhågor om att det kommer att påverka handeln i stadskärnan negativt. Flera lokaler i Gallerian gapar dessutom redan tomma.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Kommunalråden förklarar i sitt brev att de av flera skäl anser att det är viktigt med en blandad affärsverksamhet i Gallerian.

– Er butik är en naturlig del i affärsutbudet. Vi är därför övertygade om att många kunder kommer att sakna den centrala placeringen i Gallerian, skriver de.

Samtidigt betonar de att de inte kan ha några synpunkter på var Systembolaget väljer att förlägga sin försäljning.

– Givetvis väljer ni era affärsplaner utifrån effektivitetsmått och bästa förutsättningar för kundservice, skriver kommunalråden.

Anledningen till flytten är att Systembolaget behöver större lokaler. Bolaget har tidigare kommenterat att man haft dialog med kommunen inför beslutet, att även läget vid Kvantum räknas som centralt och att bättre parkeringsmöjligheter är en fördel där. Före beslutet hade även möjligheterna till utbyggnad inom Gallerian undersökts.

Berit Önell

Läs tidigare artikel i ämnet:

2018-02-22 Systembolaget flyttar till Kvantum

2018-03-05 Kommunalråd och tjänstemän på kollisionskurs om flytt av Systembolaget

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se