torsjö live vers2

Kommunen sponsrar stadsfest med 450 000 kronor

Kommunen sponsrar stadsfest med 450 000 kronor

Hesslecity får 450 000 kronor i bidrag för att arrangera en stadsfest i Hässleholm i augusti. Det beslöt den rödgröna majoriteten i kommunstyrelsens arbetsutskott mot den styrande borgerliga alliansens vilja.

Oppositionsrådet Lena Wallentheim (S) förklarar att kommunens stöd är nödvändigt om festen ska bli av.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Men kommunens bidrag kommer inte att täcka alla kostnader för stadsfesten. Hesslecity får söka andra sponsorer också, säger hon och betonar att det inte ska tas in några entréavgifter på stadsfesten.

Stadsfesten ska hållas på Stortorget och Första Avenyen fredagen den 24 och lördagen den 25 augusti.

Kommunstyrelsens ordförande Lars Johnsson (M) säger att allianspolitikerna ser positivt på initiativet, men menar både att det inte finns ekonomiska förutsättningar och att det utifrån likställighetsprincipen framstår som olämpligt att bevilja ytterligare bidrag. Alliansen föreslog att finansieringen skulle ske inom ramen för det ordinarie verksamhetsstödet på 800 000 kronor eller med andra sponsorer.

– Det finns inga pengar till det.Vi räknar med cirka tio miljoner kronor mindre i skatteintäkter i år, säger Lars Johnsson som fick med sig Ulf Berggren (SD) på ett avslag.

Lars Johnsson reserverade sig mot beslutet.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se