torsjö live vers2

Låt skogen vara kvar

Låt skogen vara kvar

INSÄNDARE. Detta eviga rufflande, smygande och diverse regelvidrigheter, som Hässleholms kommun håller på med1 Hur ska kommuninvånarna kunna ha förtroende för tjänstemännen på kommunkontoret överhuvudtaget?

Man har lovat de boende att skogen vid Pollenvägen ska få vara kvar, som skydd för mobilmasten. Det man lovat folk, det håller man – det är ju dessutom kommunen som är skyldiga att diarieföra samtalen med folk! Mobilmasten är en uppenbar hälsofara att bo under, detta med hänvisning till Strålskyddsstiftelsens hemsidor.

Känner väl till detta skogsområde vid Pollenvägen, och det är ett mycket fint gammalt skogsområde där många hässleholmare vistas dagligen. Kommunen kan bara inte fördärva sådana skogsområden, med att skövla skog bara för att bygga några enstaka hus! Är det någon tjänsteman på kommunen som tvunget ska bo där? Man kan ju faktiskt undra…

Det finns redan områden som långt ifrån är färdigbyggda på. Bygg på dessa istället! Den marken räcker och blir över, men Hässleholms kommun älskar tydligen att skövla skog. Hässleholm är känt för sina skogar, så låt dom få som är kvar vara ifred! Vi glömmer aldrig skövlingen av Hässleholm Nord.

Man har också lyckats göra centrum till en fullkomlig stenöken, där tydligen ingen är välkommen längre, eftersom man inte låter folk ha någonstans att varken parkera, eller kunna bli avsläppta för en tågresa utan att riskera att bli rånad av ett ungdomsgäng på Västra sidan.

Låt oss därför ha våra skogar kvar, och inte minst den vid Pollenvägen, där Hässleholms invånare älskar att spatsera    

Barbro Lindborg

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se