Gruppen-3a-328x120

Realist men inte bilfiende

Realist men inte bilfiende

INSÄNDARE. Den 28/3 skriver Rolf Tronäss i NSk att ”regeringen har öppnat för klimatalarmister och bilfiender att stänga av delar av våra städer” och tycker därmed att det är viktigt att vi röstar ”rätt” i kommunalvalet, d v s, rösta på (M) som är det mest miljöfientliga partiet. En garant för vår ohälsa och död.

Att ett parti öppnar upp för ett ifrågasättande av bilismens ohejdade framfart får anses som ett hälsotecken. Det är visserligen långt till att något beslut har fattats, men frågan om vår hälsa måste få högsta prioritet i framtiden. Att den luft vi andas har inverkan på vår hälsa är odiskutabel. Dessutom orsakar alla olyckor död och långvarigt lidande för dem som överlever. Dessutom kostar det samhället miljarder och svåra förluster för anhöriga.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Om bilismen skulle ha införts i dag hade den inte godkänts ur rent teknisk aspekt. Här ett konkret exempel: Att bilar ska kunna köras i 90 km/h från motsatt håll och med bara någon meters avstånd är helt orimligt. Ett enda litet misstag eller tekniskt fel, innebär med stor sannolikhet döden i många fall. Glöm självkörande bilar inom överskådlig tid.
Att vi kommit så långt i accepterande av en ohejdad bilism, får tillskrivas vår bekvämlighet och i viss mån vår lathet. Att köra nästan in i våra butiker och varuhus tar vi som självklarheter. Det skulle i första hand förbehållas funktionsnedsatta.
Med andra ord, så ser jag en begränsning av av bilismen i de inre stadskärnorna som välkommet. För friska människor är det bara hälsosamt att använda sina ben några minuter, men för att få tillräcklig motion krävs betydligt mer aktivitet. Så bäste Rolf Tronäss, försök inte värva proselyter till ditt parti på ohederliga grunder.
Lars Nord
Fritänkare och outsider
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se