torsjö live

Ny vandring för trygghet i centrala Hässleholm

Ny vandring för trygghet i centrala Hässleholm

På torsdag, den 26 april, genomförs en ny trygghetsvandring i Hässleholm i Brottsförebyggande rådets, polisens och Hesslecitys regi. Allmänheten inbjuds att delta och bidra med tankar och förslag.

Nu är det dags för trygghetsvandring i centrum. Vid vandringen i Hembygdsparken i september kom bland annat synpunkter på den mörklagda parkeringsplatsen vid kvarnen där även narkotikahandel setts. Belysningen har nu förbättrats och buskage röjts i parken.

Arrangörernas syfte med vandringarna är att skapa en förbättrad och tryggare utomhusmiljö.

Denna gång går vandringen sträckan Vattugatan – Stortorget – del av Första Avenyen – del av Östergatan – Nytorget – del av Tingshusgatan.

Likt vid höstens genomförda trygghetsvandringar samlas vandrarnas synpunkter in. Tanken är sedan att berörda kommunala förvaltningar och verksamheter ska arbeta vidare med materialet och genomföra förbättringar.

Annica Nilsson, drog- och brottsförebyggande samordnare i Hässleholms kommun är projektets kontaktperson och nås via mail: Annica.s.nilsson@hassleholm eller tel: 0451 26 67 77.

Innergården vid Harrys/Madrix är samlingsplats för vandringen – som startar klockan 18.15 torsdagen den 26 april och beräknas pågå till 20.15.

Lotta Persson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se