torsjö live vers2

Centern provocerar

Centern provocerar

INSÄNDARE. Centerpartiet provocerar arbetare och skattebetalare. På fullt allvar hävdade Annie Lööf nyligen följande vad gäller nyanlända: ”När dom då får ett jobb då minskas bidragen med motsvarande del. Vi tycker att man ska få behålla mer av sitt bidrag om man tar steget att börja jobba så att man tjänar på att komma i arbete.” Vad hon erkänner här är alltså att man inte tjänar på att gå från bidrag till arbete om det inte är så att man samtidigt får behålla bidragen. Tvivlar du på att hon sa så här kan du gå in på svtplay.se och titta på Aktuellts sändning kl. 2100 onsdagen den 18 april.

Annie Lööfs extrema uppfattning, att nyanlända ska kunna ha både lön och bidrag, är farlig. Det gäller ju inte för landets medborgare i övrigt. Var går gränsen för när våra hårt arbetande medborgare i industri, transportsektor, det offentliga och inom alla andra samhällsfunktioner, har fått nog? Den dag de anser vårt samhällssystem utnyttjar dem, och att de och deras anhöriga inte får rimlig valuta för världens högsta skatter, så rasar systemet. Hur svårt kan det vara att se till att det alltid ska löna sig att gå från bidrag till arbete?

Sunt förnuft är svårt att hitta i såväl Hässleholms stadshus som i riksdagen. Men hoppfullt är att det sunda förnuftet gör sig gällande när man talar med Hässleholmare på sta´n eller vid andra informella möten. Låt oss därför hoppas att alla ni förnuftiga människor tydligt säger ifrån i samband med valdagen den 9 september. Det behövs politiker som vågar tala klarspråk och som kan visa på ledarskap, liksom mod att prioritera. Det senare är främst en fråga om att våga ta bort. Börja med ifrågasätta om vi verkligen behöver alla konsulter, strateger, kommunikatörer, samordnare, utvecklare, projektledare och gud vet vad.

 

Björn Widmark

Folkets Väl

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se