torsjö live vers2

Åsa Erlandsson engagerar sig i Kommunens röst

Åsa Erlandsson engagerar sig i Kommunens röst

Åsa Erlandsson, som i februari blev utesluten ur Sverigedemokraterna, engagerar sig nu i det lokala partiet Kommunens röst i Hässleholm. Samtidigt har hon kvar sina uppdrag på regionnivå som politisk vilde, ”politiskt oberoende”, som hon kallar det, mandatperioden ut.

– Kommunens röst har inga ambitioner att bli ett regionalt parti, men jag kommer att arbeta med vård och omsorgsfrågor på kommunal nivå, säger Åsa Erlandsson som tidigare suttit i omsorgsnämnden.

Åsa Erlandsson återvänder till Hässleholmspolitiken och besökte på måndagskvällen kommunfullmäktige som flyttat ut från kulturhuset till aulan på Norra Station. Foto: Berit Önell

Hon besökte på måndagskvällen kommunfullmäktige i Hässleholm där det nystartade partiet Kommunens röst indirekt redan är representerat genom vilden Anita Johannesson, också hon tidigare sverigedemokrat.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

För drygt ett år sedan var Åsa Erlandsson en av sex från partiet som lämnade sina poster i kommunfullmäktige vid sittande möte, i protest mot att Åsas man Ulf Erlandsson tvingats avgå som kommunalråd efter SVT:s granskning. Han startade sedan det nya partiet tillsammans med några andra avhoppare, bland andra Mikael Strömberg och Håkan Spångberg.

Bland övriga som anslutit sig finns Mathias Berglund, som sålde sitt fiberföretag Hessleholm Network till kommunen, och som har utvecklat en app för att partimedlemmarna ska kunna delta i omröstningar på nätet. Meningen är att partiets politik ska grunda sig på vad medlemmarna tycker.

– Kommunens röst har direktdemokrati som ledstjärna, skriver Åsa Erlandsson i ett pressmeddelande.

Hon förklarar att hennes nya engagemang är en följd av hennes intresse för samhällsfrågor, speciellt det som rör vård och omsorg. Hon vill bland annat verka för att kommunen ska underlätta byggandet av seniorboende och tillgänglighetsanpassade lägenheter.

Distriktssköterskan Åsa Erlandsson har nu lämnat tjänsten som politisk sekreterare för SD i Region Skåne och arbetar på en vårdcentral.

Berit Önell

Läs tidigare artiklar i ämnet:

2018-02-12 Åsa Erlandsson utesluten ur SD på grund av ”illojalitet”

2018-02-14 Åsa Erlandsson politisk vilde och vågmästare

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se