torsjö live

Nattlig biljakt slutade med krasch på Röingegatan

Nattlig biljakt slutade med krasch på Röingegatan

Biljakten slutade vid en mur vid Röingegatan. Polisen grep bilföraren och undersökte bilen där bland annat narkotika hittades.

Polisens försök att stoppa en misstänkt onykter bilist utvecklade sig till en biljakt i centrala Hässleholm vid ettiden natten till söndagen. Tre polispatruller kunde till slut gripa föraren, en 30-årig man, efter att han kört på en polisbil och in i en mur på Röingegatan. En kvinnlig passagerare greps också, men släpptes efter förhör medan mannen anhölls och släpptes först vid 18-tiden på söndagen.

I bilen, som fick bärgas från platsen, fanns bland annat narkotika, två knivar och en försvarsspray som polisen tog i beslag.

Dramat startade i Höör där vittnen observerat förarens uppträdande.

Polisen fick larmet vid kvart i ett.

– En uppringare berättade att en misstänkt rattfyllerist körde mot Hässleholm. Vi skickade polis åt det hållet och sedan anslöt även patrull från Hässleholm, förklarar Calle Persson, polisens presskommunikatör på regionledningscentralen i Malmö.

Bilföraren vägrade stanna när polisen gav tecken.

Närboende på Röingegatan hörde sirener och tjutande däck innan färden avbröts med en rejäl smäll. Hjulspåren slutade vid en låg mur intill en gång- och cykelväg där bilen fick stå medan polisen undersökte den och tog hand om fynden.

Det visade sig att föraren saknade körkort. Han ska ha kört i hög hastighet och medvetet kört in i en polisbil.

Misstänkt stöldgods hittades i bilen och paret misstänks därför för stöld alternativt häleri. Enligt anmälan är mannen även misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott, försök till grov misshandel, vapenbrott, brott mot knivlagen, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se