torsjö live vers2

Kulturskövlingen fortsätter

Kulturskövlingen fortsätter

INSÄNDARE. Så revs det anrika huset på Åkaregatan trots protester och överklagande. Sverigedemokraterna har hela tiden varit mot rivningshysterin, och gällande den gamla lärarvillan önskat en försäljning med medföljande renovering. Som vi tidigare erinrat om i insändare och debatter är Hässleholm en ung stad utan överflöd av äldre historiska byggnader, vilket borde ökat på incitamenten att bevara Åkaregatan 9.
Dessutom tänker vi på den stora rivningsvåg som drog fram över Sverige och Hässleholm på sextio och sjuttiotalet då många fina byggnader revs och fick ge plats åt sk ”miljonprogram” , och andra mindre tilltalande byggnadsverk. Detta borde manat till besinning och eftertanke, men så blev inte fallet här.
Alla politiska partier i Hässleholm har varit med och röstat om detta och ståndpunkterna har varit olika. Den största rivningsivern återfinns dock hos de rödgröna som behöver plats för att förverkliga sina planer på förtätning av staden. Lägenheter behövs, på grund av en bisarr invandringspolitik, framför allt för att alla nyanlända ska ha någonstans att bo och då kommer kulturella värden och estetik på skam.
Det hade också varit anständigt att avvakta med rivningen till dess att de som överklagat försäljningen fått sina ärenden färdigbehandlade i förvaltningsrätten.

Vi hoppas att det blir slut på rivningshysteri och maktfullkomlighet, och 9 september får äntligen kommuninvånarna säga sitt.

Ulf Berggren (SD)
Lars Klees (SD)

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se