torsjö live vers2

Dags att byta parti?

Dags att byta parti?

INSÄNDARE. Socialdemokraternas trovärdighet är som vanligt noll. I en insändare i NSk den 7 juni skriver Annelie Cederberg (S) och Henrik Backlund (S) om behovet av utökad barnomsorg på kvällar, nätter och helger vilket de i och för sig har rätt i. Men sedan fortsätter de med det anmärkningsvärda påståendet att: ”Om vi socialdemokrater får förtroendet att styra efter valet så gör vi en satsning på barnomsorg på obekväma arbetstider.”  Men varför har då inte (S) budgeterat för detta? Det enda parti som budgeterat för utökad barnomsorg på obekväma arbetstider är faktiskt Folkets väl. Vi avsatte en miljon kronor för detta redan från år 2017. Det gjorde vi även för år 2018 men det har de rödgröna röstat emot.

Var tänker sig (S) att de ska ta pengarna ifrån? För budgeten 2018 har såväl alliansen som de rödgröna medvetet planerat med ett underskott på mellan 11 och 15 miljoner efter att ha dragit tillbaka sina effektiviseringsförslag gällande bl.a. den politiska organisationen. Som kuriosa kan då nämnas att Folkets väl avsatt mer pengar än de rödgröna till såväl omsorg som till socialförvaltningen för 2018. Detta har vi finansierat genom att peka ut besparingar i såväl den politiska organisationen som i kommunledningens administration. Genom detta har FV lyckats landa på plus 43 miljoner MED ”nattdagis” medan de rödgröna har ett minus på 15 miljoner UTAN ”nattdagis”.

Om ”nattdagis” nu är så viktigt för Cederberg och Backlund så är det kanske hög tid att byta parti och komma över till Folkets väl eftersom vi är ensamma om att driva er hjärtefråga och även har budgetera för detta. Välkomna till oss i FV.

Björn Widmark

Folkets väl (FV)

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se