logga-ligg-tjock

Ett parti som växer av andras dumhet

Ett parti som växer av andras dumhet

INSÄNDARE. Enligt nya opinionssiffror växer idag ett parti i Sverige vars blotta namn en gång var näst intill onämnbart. Av vilken anledning vårt mystiska parti växer frågar sig måhända någon. Läsningen av partiprogrammet framkallar knappast mer än en gäspning.
Partiet tog redan från början fasta på en fråga som man visste oroade många medborgare. Utvecklingen i landet har därefter, med hjälp av den för tillfället sittande politiska makten, tagit en riktning som gjort att denna fråga allt mer kommit i fokus. Exempelvis kan nämnas att 165 000 människor under ett år okontrollerat tog sig in i landet. Konsekvenserna av detta måste kunna diskuteras och debatteras. Mediernas och i synnerhet SVT:s rapportering eller utebliven sådan har också spelat vårt mystiska parti i händerna. Kan det då sägas att partiet växer av en egen inre kraft?
Nej partiet växer i en mylla gödslad av det övriga politikeretablissemangets dumhet. Näring hämtar partiet också som antytts från våra medier och i synnerhet SVT.
Vid det här laget torde det stå klart att det är SD som här är på tapeten.
Tro då för all del inte att politiker i detta parti i allt övrigt väsentligen skulle skilja sig från andra politiker. När det gäller att göra politisk karriär med den egna plånboken i fokus är partiet med sina politiker sedan länge väletablerat.
Albert Einstein hade tankar om politisk förslagenhet och penningars lockelse och skrev, om minnet inte sviker, att ”guldet fostrar endast egennytta och lockar alltid oemotståndligt till missbruk”.
Låt oss till sist vända blicken mot sommaren och skuggan under vårdträdet där måhända tid ges för eftertanke och sökande efter en smula självinsikt.
”Vi sitter vid stranden av barndomens vik och tro oss veta att världen ej längre är sig lik”.

Ronny Larsson i Kvistalånga

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se