torsjö live vers2

Sommarlov i city och andra gratis aktiviteter

Sommarlov i city och andra gratis aktiviteter

Stortorget i Hässleholm är platsen för aktiviteterna ”Sommarlov i city”. Foto: Lotta Persson

Hässleholms kommun erbjuder kommunens barnfamiljer fria sommarlovsaktiviteter på Stortorget i Hässleholm. Ett sätt att skapa samhörighet mellan medborgare i kommunen, menar projektskaparna. Mellan den 18 juli och 11 augusti pågår projektet kallat Sommarlov i city.

Ytterligare fria aktiviteter anordnas också för barn mellan 6 och 15 år – på Markan, Biblioteket, Hovdala slott och i kulturhuset. Buss till Hovdalas hantverkslördagar är gratis, men antalet platser är begränsat. Först till kvarn gäller.

18 juli och 11 augusti och måndagar-lördagar mellan kl 11 och 16 kommer det att gå att bland annat spela tv-spel, bygga med lego, tillverka slime och mycket mer på Stortorget. Aktivitetsledare, väl synliga i tröjor med texten Sommarlov i city, samt uppställda beachflaggor ska säkra att det inte ska gå att missa något. Aktiviteter hålls i partytält eller under bar himmel. För att kunna fånga in allas intresse blir det olika aktiviteter under hela sommaren.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

För uppdaterad information om Stortorgets program hänvisas till Facebook och Instagram.

Ytterligare gratis aktiviteter anordnas i sommar också för barn mellan 6 och 15 år i Markanhuset, på biblioteket, Hovdala slott och i Kulturhuset. De finns presenterade i ett eget program kallat Sommaraktiviteter. Tryckt program finns bland annat att hämta på biblioteken och digital information finns på kommunens hemsida.

Några av dessa aktiviteterna kräver en föranmälan, men många är fortfarande öppna för drop in. Platsantal kan dock vara begränsat, så det gäller att komma i tid.

Hovdala erbjuder också en mängd kostnadsfria aktiviteter under sommarlovet.

Detsamma gäller den kostnadsfria bussen som går till Hovdalas hantverkslördag; aktiviteten där vuxna och barn får slöjda tillsammans. På- och avstigning från bussen kan ske vid Stoby besto, Mötesplats Ljungdala och Norra Station och den går enligt tidtabell som finns i programinformationen.

Lördagen den 30 juli är temat ”Påta, slynga och slå”. Intresserade får tillverka enkla redskap som sedan används till att göra snören och snoddar.

Den 7 juli tillverkas det drakar av enkla material och den tredje lördagen, 14 juli, går i återbrukets tecken. Roliga saker tillverkas i material som i vanliga fall kastas.

Den 21 juli täljer och målar de slöjdsugna på Hovdala enkla saker av färska grenar.

Pysselverkstad med Nelly i Ateljé Färgaren blir det i sommar vid sex tillfällen, 2-6 juli och 9 juli närmare bestämt. Verkstaden ligger på andra våningen i kulturhuset. Stämplar och tryck, hängmobiler, färgexperiment och platta trähus står bland annat på programmet. Ingen föranmälan krävs.

I Kulturhusets Blå salong flyttar tekniken in från den 13 augusti till och med den 16 augusti. Under temat ”Teknik är kul” får intresserade prova på Makey Makey, 3D-skrivare, robotbygge, VR-spel och lite olika tv-spel.

Den 17 juli avslutas teknikdagarna med TV-spelsturnering i blå salongen. 8-12-åringarna tävlar på förmiddagen och 13-16 åringarna på eftermiddagen. Turneringen kommer att kunna följas på en storbildsskärm.

Lotta Persson

Läs mer på:

https://www.hassleholm.se/uppleva-och-gora/sommarlov-i-city.html

https://www.hassleholm.se/uppleva-och-gora/sommarlovsaktiviteter-2018.html

lovaktiviteter@hassleholm.se kan användas för att få svar på frågor om övriga sommaraktiviter.

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se