torsjö live vers2

En FÖP full med lögner

En FÖP full med lögner

INSÄNDARE. De rödgröna vill till varje pris tvinga igenom FÖP:en. Trots att det är en FÖP full med lögner. Ta till exempel påståendet att man hittat Jordbruksmark på Åhusfältet. Vi kommuninvånare i Hässleholm undrar fortfarande var på Åhusfältet man hittat detta, och vad man i så fall ska odla på  denna stora Grusplan?

Det är också en FÖP som massakrerar Naturvärden. Det föreslås att skogsområden, vid bl a Pollenvägen och Hässleholmsgården, ska skövlas. Därmed tas flera av Hässleholmarnas älskade vandringsstråk och lungor bort.

Den tar heller inte hänsyn till omvärlden. Att det blir Höghastighetståg är långt ifrån säkert. Dessutom avstannar bostadsbyggandet när låneräntorna höjs.

En FÖP som dessutom tror att folk vallfärdar till Hässleholm och väljer det som bostadsort framför andra orter. Skulle inte tro det. Inte med den förstörelse av centrum som hittills gjorts. Planen är en ren skrivbordsprodukt, utan att konsekvenser om förändringar i diverse områden beaktats.

Måtte ni övriga partier inse att denna FÖP verkligen inte bör röstas igenom, utan istället måste göras om. Betydligt noggrannare än hittills, med ingående undersökningar där hänsyn tas till hur Hässleholms invånare vill ha staden i framtiden.

Låt detta bli en valfråga i höst istället!

 

Mikael Andersson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se