torsjö live vers2

Renovera badhuset – bygg inte nytt

Renovera badhuset – bygg inte nytt

INSÄNDARE. Det har framförts åsikten att vi skulle ha en folkomröstning om var vi skulle ha ett badhus placerat. Omröstningen skulle i stället gälla om vi ska ha ett nytt badhus eller ej. Det befintliga restaureras nu för miljoner, får man väl anta? Har ej sett någon siffra. Även gymmet genomgår en uppdatering.

De platser som föreslagits är inte optimala och summan 200 miljoner avskräcker. hässleholmarnas intresse för att besöka det befintliga har tydligen avtagit. Frågan är om det beror på att attraktionskraften inte är tillräcklig, eller intresset för att bada och roa sig med de faciliteter som erbjuds inte är till fyllest. Här finns ändå bassäng (25 m), minibassäng för barn, hopptorn (dock ej 10 m), rutschbana, bubbelpool, torr- och ångbastu. Dessutom, som nämnts ovan, tillgång till ett gym. Vad mer kan man begära? Jo, möjligheten för att ha tillräckligt med åskådare vid simtävlingar, vilket skulle kunna ordnas med utbyggnad av ena långsidan.
Att bygga för ett utomhusbad känns inte relevant med tanke på våra usla somrar vi som regel har och den korta tid det kan användas. Bättre att restaurera Finjasjön och reningsverket för miljonerna.
Efter fönsterbyte behövs bara en upprustning av omklädning med dusch- och bastudelarna för att det befintliga badet ska stå sig en lång tid framöver. Läget intill idrottshallen är och förblir det mest optimala som tänkas kan. Vad ska vi ha det till om vi bygger nytt? Politikerna har kanske ett bra svar?
Lars Nord
Fritänkare och outsider
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se