torsjö live

S vill fortsätta kämpa för löntagarna

S vill fortsätta kämpa för löntagarna

INSÄNDARE. Politiska förändringar sker inte över en natt men om något visar på vad ett parti står för borde det väl vara beslut och omröstningar i riksdagen?

Högerpartierna och deras nya bästis SD är väldigt högljudda angående våra pensionärers situation. Med all rätt, vi ska inte ha fattigpensionärer i ett land som vårt. Kan det vara så att tomma tunnor skramlar mest?

2012-13 lade Socialdemokraterna och Vänstern en reservation i riksdagen mot att lön och pension skulle beskattas olika. Den röstades ned av SD och alliansen, de valde att införa jobbskatteavdrag och vips så var uppskjuten lön (pension) högre beskattad än lön. Direkt efter maktskiftet 2014 försökte Socialdemokraterna sänka skatten för pension men blev återigen nedröstade av SD och alliansen. Nu har vi (trots det) lyckats med att halvera den felaktiga beskattningen på pension kontra lön.

Med socialdemokraterna vid makten har:

·        1 700 000 pensionärer fått sänkt skatt

·        290 000 pensionärer (75 % kvinnor) fått höjt bostadsbidrag

·        det allmänna tandvårdsbidraget fyrdubblats för de mellan 65-74 år

·        det Införts avgiftsfri öppenvård för de över 85 år

M, C, KD, L och SD går till val med löfte om sänkt sjuklön, sänkt A-kassa, sänkt marginalskatt, fler karensdagar, införande av marknadshyror, fortsatt vinsthets inom välfärden och ett sjätte jobbskatteavdrag (vilket kommer innebära ännu större skillnad i beskattning på lön kontra pension).

Socialdemokraterna är fast beslutna att fortsätta eliminera den orättvisa beskattningen på pension kontra lön. Vi vill dessutom höja bostadstillägget och lägstapensionen.

En del förbättrar andra försämrar, oavsett sker förändringen över tid.

Socialdemokraterna har kämpat för löntagare i 130 år. Vi har inte slutat med det.

Thomas Lindell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se